RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

International Teen Shorts Film Festival (ITSFF)


Son Katılım Tarihi : 21 Temmuz 2010
Başvuru Formu için tıkla
İnternet Sayfası için tıkla


Genç  Sinemacılar İstanbul’a Toplanıyor!


“International Teen Shorts Film Festival”, tüm dünyadan yarışma kapsamında gösterim şansı bulan 60’a yakın genç yönetmeni ağırlıyor. Kültür Sanat Girişimleri bünyesinde düzenlenmekte olan ITS’FF projesi, AB Eğitim ve Gençlik fonları tarafından destekleniyor. 


Kültür Sanat Girişimleri Derneği’nin bu yıl ilk kez düzenlediği festival kapsamında, çeşitli ülkelerden 13-19 yaş arası sinemacılar İstanbul’da buluşacak. 10-17 Eylül tarihleri arasında Beyoğlu Sineması’ndaki gösterim programıyla eş zamanlı yürütülecek atölye çalışmaları, Ceylan Özçelik, Fırat Yücel, Ümit Ünal, Selim Evci, Alexander Brondsted, Antonio Tublen, Krister Linder gibi çeşitli eleştirmen, yönetmen ve müzisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Kısa adıyla ITS’FF’in amacı, bir kısa film festivali olmaktan öte İstanbul’lu genç sinemaseverleri kısa film alanında uluslararası platforma taşımak. 


Genç yönetmenlerin filmlerinin; Go Slow, The Smallest Girl Ate the Biggest Apple, Welldone olmak üzere yarıştıkları üç kategori arasından seçilen bir filme; Altın Elma, kategori birincilerine ise; Kırmızı Elma yani elma şekeri verilecek. Ayrımcılık, çevrecilik ve engellilik açısından başarılı bulunan 3 film mor, kırmızı ve beyaz elmalar ile çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ödüllendirilecek. Yarışma dışı bölümde ise çeşitli yönetmenlerin gençlik dönemlerinde çektikleri kısa filmler gösterilecek. Konuk yönetmenlerin eşliğinde  düzenlenen atölye çalışmaları herkesin katılımına açık olacak. Yarışma dışı kalan eserler de gene bu bölümde gösterim şansı bulacak. 


Bir yıl önce kurulan Kültür Sanat Girişimleri kendini, yaratıcı zekâya hizmet etmek ve bu zekanın kendini gerçekleştirmesini kolaylaştırmak amacıyla dernekleşmiş 110 kişiden oluşan bir proje motoru olarak tanımlıyor. Farklı alanlardan gönüllü ve profesyonellerin bir araya gelmesiyle oluşan Dernek, ekibinde reklam, halkla ilişkiler ve organizasyon uzmanlarını da barındırıyor. 


Gençlik faaliyetlerine yönelik destek sistemlerini güçlendirmek ve bu alanda hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini arttırmak da KSGD’nin bu projeyle gerçekleştirmeyi planladığı dolaylı hedefleri arasında.  Bu doğrultuda, festival süresince ve hazırlık aşamasında proje finansmanı, çeşitli fonlar ve özel sektörle sponsorluk ilişkileri konularında bilgi ve tecrübe paylaşımı KSGD’nin ITS’FF kapsamında düzenleyeceği seminerlerin konusunu oluşturacak.


KATILIM KOŞULLARI 
KÜLTÜR SANAT GİRİŞİMLERİ DERNEĞİ (KSGD olarak anılacaktır) bünyesinde oluşturulan, bir Avrupa Birliği Yerel Gençlik Projesi (1.2.2) olarak Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Fonları tarafından desteklenen “TR - 12 - 785 - 2009 - R5” proje numaralı ve Ulusal Ajans tarafından onaylanmış INTERNATIONAL TEEN SHORTS FILM FESTIVAL (ITSFF olarak anılacaktır), KSGD resmi web sitesinde bildirilecek resmi yer ve zaman bildiriminden itibaren, 7 günlük süre zarfında gerçekleşmesi hedeflenen, dünyanın her yerinden 13 – 19 yaş arası genç sinemacıların katılabileceği bir kısa film festivalidir. Festivalin ana amacı eğitim ve sosyal statü gözetmeksizin katılımcılar ve izleyiciler arasında üreticilik ve kültürel farkındalık olgularını geliştirmektir.


1. Festivale 13 -19 yaş aralığında olan genç yönetmenler katılabilir.

2. Festival kapsamındaki film gösterimleri İstanbul Beyoğlu Sineması’nda gerçekleştirilecektir.

3. Festival 7 gün sürecektir.

4. Katılımcıların göndermiş olduğu filmler 3 ana dalda ödüllendirilmek üzere değerlendirmeye alınacaktır.

5. Değerlendirme ön jüri ve final jürisi olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleşecektir.

6. Yarışma kapsamında gönderilen filmlerin tamamının gösterimi yapılacaktır.

7. Ön jüri değerlendirmesini geçen filmlerin yönetmenleri, filmleri ile birlikte Türkiye’de ağırlanacaktır.

8. Final jürisinin oylarıyla her kategorinin kazananı belirlenecek ve ödüllendirilecektir.

9. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları da kendi belirledikleri filmleri özel olarak ödüllendirecektir.

10. Ön jürinin ve final jürisinin kararı kesindir ve itiraz edilemez.

11. Ön jüriyi geçen ve Türkiye’de ağırlanacak olan genç sinemacılarım tam kapsamlı sağlık sigortalarının olması gereklidir.

12. Türkiye’de reşit olma yaşı 18 olmasından dolayı, ağırlanacak olan katılımcılardan 18 yaşın altında olanlar en geç gece 12’de konaklama yerine varmış olmalıdır. Ayrıca reşit olmayan genç sinemacılar, anlaşmalı mekanlar haricinde içki satan hiç bir mekana giremezler.

13. 18 yaşın üstündeki katılımcılar ise, konaklama yerine giriş ve çıkışlarını ITSFF grubundan birine bildirmek kaydı ile gece çıkmak için izin alabilirler.

14. 18 yaşın altındaki her katılımcının velisi tarafından imzalanmış bir muvaffakiyetname teslim etmesi zorunludur.

15. Türkiye’ye misafir olarak gelen katılımcıların festival süresince karşılaşabileceği her türlü tehlike (hırsızlık, gasp, kaçırılma, kaybolma vb.) ITSFF yetkililerinin 24 saat boyunca katılımcıların ailelerine ulaşabilmesi için ailelerinden iki kişiye ait irtibat numarası belirtmeleri gerekmektedir.

16. Ön jüriyi geçen katılımcılar Türkiye’de ITSFF yetkililerinin danışmanlığında oluşacak festival ve İstanbul’la ilgili bir oryantasyon toplantısına katılacaklardır.

17. KSGD festivalin başladığı günden itibaren 2 yıl boyunca gönderilen filmlerin gösterim hakkına sahiptir ve bu filmlere ait her türlü yazılı ve görsel malzemeyi istediği alanda kullanabilir.

18. Filmler jenerik dahil en fazla 15 dakika uzunluğunda olmalıdır.

19. Film ekibinin diğer üyeleri herhangi bir yaş aralığında olabilir.

20. Katılımcılar 21 Temmuz tarihine kadar belirtilen adrese;

-Filmin 3 adet dvd kopyası (ingilizce alytyazısıyla beraber), ve altyazıların basılı metni

-İmzalı kayıt formu (web sitesinde bulunan sözleşmenin çıktısı kişi ve varsa velisi tarafından imzalanacaktır.)

-Filme ait 2 adet yüksek çözünürlüklü görsel ve yönetmenin fotoğrafı

-Türkiye'den katılanlar iki adet arkalı önlü kimlik fotokopisi, yurtdışından katılanlar ise pasaportlarında bulunan kimlik bilgilerinin 2 adet fotokopisini göndermelidirler.

21. Filmler PAL sistemi ile kayıt edilmiş olmalıdır.

22. Filmlerin gösteriminde 3.kişiden kaynaklanan telif problemleri eser sahibinin sorumluluğundadır.

23. Gönderilen filmler KSGD’nin arşivinde saklanır, iade edilmez.

24. Yurtdışından gelen katılımcılar tüm seyahat masraflarını kendileri karşılayacaktır. Yurtiçinden gelen katılımcıların seyahat masraflarını KSGD karşılayacaktır. 25. Festival programı açıklandıktan sonra, festivalin balamasından 3 hafta önceye dek programda her türlü değişiklik yapılabilir. Katılımcılar bu güncellemeleri festivalin resmi web sitesinden takip etmekle yükümlüdür.

26. Festivale katılan ve bu katılım formunu imzalayan her kullanıcı yukarıdaki maddeleri kabul etmiş sayılır. KSGD festival sürecinde sözleşme maddelerini haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar. Bu metinde belirlenmeyen diğer hususlarda karar yetkisini KSGD adına ITSFF ekibi kullanır.





Gönderim Adresi
INTERNATIONAL TEEN SHORTS FILM FESTIVAL
Posta Kutusu 99 Beyoğlu / İstanbul
Organizasyon: 
http://www.ksgd.org.tr
http://itsff.org/itsff6.swf


Devamını Oku

Türk Animasyonuna Uluslararası Ödül


Anima yönetmenlerinden Turgut Akaçık’ın kısa filmi “Don’t Go! / Pinky” ile 50. Annecy Uluslararası Animasyon Filmleri Festivali’nden Distinction ex æquo (jüri mansiyon) ve Junior Jury ödülleri ile döndü! 

Turgut Akaçık’ın Anima yapımcılığında gerçekleştirdiği “Don’t Go!”, dünyanın en büyük animasyon festivali olan Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali’inde yarışan ve ödül kazanan ilk Türk filmi oldu. Akaçık’ın filmi Distinction / Jüri Mansiyon ödülü için podyumu Kanadalı yönetmen Theodore Ushev’in yönettiği Lipsett Diaries’le paylaştı. 

67 ülkeden 1940 başvurunun yapıldığı festivalde Don’t Go yarışmaya seçilen 39 kısa filmden biri oldu. Kısa Film Jürisi Walt Disney’in yönetmenlerinden John Musker (The Little Mermaid, Aladdin, The Princess and the Frog.), Fransız yönetmen Patrice Leconte (French Fried Vacation, Tandem, Monsieur Hire, The Hairdresser’s Husband, Ridicule, Girl on the Bridge, The Widow of Saint-Pierre, The Man on the Train, Intimate Strangers, Confidences trop intimes and My Best Friend.) ve Japonya’nın ve Asya’nın en büyük animasyon festivali olan Hiroshima Animasyon Festivali kurucusu ve başkanı Sayoko Kinoshita’dan (Made in Japan (1972), Japonese (1977), Pica Don (1978) and The Last Air Raid Kumagaya (1993). Ryukyu Okoku – Made in Okinawa gibi kısa belgesel animasyonların yönetmeni) oluşuyordu. Jüri Don’t Go’yu kısa film alanında verilen 6 ödülden 2’sine layık gördü. 

50. Annecy Animasyon Film Festivali’nde metrelerce film gösterildi, yoğun ve süprizli geçen 6 günün sonunda ödül gecesi de heyecanlı geçti. Cannes’dan sonra Fransa’nın en önemli ikinci festivali, ve dünyada animasyona adanan en büyük etkinlik olan Annecy, hem dünyanın dört bir tarafından animasyon filmlerini biraraya getiriyor hem de animasyon için dev bir market işlevi görüyor. 50. yılı şerefine festival programı bu sene her zamankinden de zengindi. Büyük ödülleri Wes Anderson’ın Fantastik Mr Fox/Yaman Tilki, ve Andrew Ruhemann ve Shaun Tan’ın The Lost Thing isimli filmleri aldı. Yarışma filmleri dışında festival Despicable Me, Pixar’ın yeni kısa filmi Day & Night gibi filmlerinin galaları, Walt Disney’in Princess and the Frog / Prenses ve Kurbağa’sı gibi filmlerin gösterimleri, yönetmen söyleşileri ve atölyelerle zengin bir program sundu. 



Pinky - Don't Go (Teaser) from Pinky on Vimeo.


Turgut Akaçık Kimdir?


Turgut Akaçık 1980 yılında İstanbul’da doğdu. Lisede heykel bölümünde okuyan Akaçık o sıralarda stopmotion animasyonla ilgilenmeye başladı. Anima’da yaptığı staj sırasında kariyerine animatör olarak devam etmek istediğine karar verdi. Anadolu Üniversitesi’nde Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nde eğitimini tamamladı. Anima’da sırasıyla karakter animatörü, şef animatör ve yönetmen olarak çalışmalarını sürdürdü. Geçtiğimiz sene bir de Kristal Elma ile ödüllendirilen Turgut Akaçık hem animasyona hem de film çekmeye devam ediyor.

1995 yılında kurulan anima, Türkiye’nin en büyük animasyon stüdyosudur. Karakter tasarım ve karakter animasyonu konusunda uzmanlaşan anima, bugünlerde daha çok CG filmler yapmakla brilikte stopmotion, çizgi film ve kukla filmler de üretmektedir. Türkiye’nin iyi tanıdığı Çelik, Aslan Max, Pınar Kuklalar gibi pek çok karakter anima’da yaratıldı. 
Devamını Oku

DASK 2. Kısa Film Yarışması


"Deprem geçecek, hayat devam edecek"


Son Katılım Tarihi : 25 Haziran 2010
İnternet Sayfası için tıkla
Başvuru Formu için tıkla


KONU
• Yarısmanın teması “Deprem geçecek, hayat devam edecek” olarak belirlenmistir.
• Bu tema çerçevesinde yarısmaya katılan kısa filmlerde aranan kritik basarı faktörü, depremin yarattığı kayıp ve hasarların kader olmadığına dikkat çekilmesidir.


YARISMA VE KATILIM KOSULLARI
• “Deprem geçecek, hayat devam edecek” temalı Kısa Filmi Yarısması, üniversitelerin iletişim fakültelerinde lisans öğrenimi gören öğrencilere açıktır.

• Ödül kazanan yapıtların yayın hakkı DASK’a aittir. Bu yapıtlar DASK’ın içinde bulunduğu topluluğa ait kuruluslarda da kullanılabilir ya da yayımlanabilir. DASK tüm projeleri basılı veya elektronik ortamda kamuoyuyla paylasabilir.

• Filmde kullanılan müziklerin telifiyle ilgili her türlü yasal sorumluluk film sahibi/sahiplerine aittir.

• Yarısmaya katılan öğrenciler katılım formunu eksiksiz doldurmalıdır.

• Tüm basvurulara özgeçmis, 2 adet fotoğraf ve okul kimliğinin fotokopisi eklenmelidir. Ayrıca her proje için ilgili katılım formu (form 2) projeyle birlikte gönderilmelidir.

• Yarısmaya gönderilen çalısmalar iade edilmez.

• Yarısma sartlarına uymayan çalısmalar değerlendirme dısı tutulacaktır.

• Yarısmaya gönderilen tüm çalısmaların ilgili bölüm baskanlığı tarafından uygun bulunması zorunludur. Ayrıca her çalısma için dekanlık onayı gerekmektedir.

• Katılımcılar, toplu çalısmalarla da yarısmaya katılabilir. (Toplu çalısmalarda öğrenci sayısı en fazla 4 olabilir.) Bu tür çalısmalarda basvuruyu yapan kisi, diğer grup üyelerinin de yazılı onaylarını basvurusuna eklemelidir.

• Gönderilecek kısa filmlerin süresi 45 saniye ile 3 dakika arasında olmalıdır.

• Kısa filmler Nisan 2010 tarihinden sonra yapılmıs olmalıdır.

• Yarısmaya gönderilecek kısa filmlerin DVD formatında teslim edilmesi gerekmektedir.

• Kısa filmlerde tür sınırlaması yoktur; kurmaca, deneysel, belgesel, animasyon gibi kısa filmin bütün dallarında ürün gönderebilir.

• Jüride yer alan isimler ve yakın akrabaları ile DASK çalısanları ve birinci dereceden yakın akrabaları bu yarısmaya katılamazlar.

• Yarısmaya eser verecek olan öğrenciler, kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta serbesttirler.



ÖDÜLLER
Birincilik ödülü:
SONY HVR - HD1000 CMOS HDV Kamera
MACBOOK PRO 15'' 2.8GHz / 4GB / 500GB / GEFORCE 9600M GT (512)/SD
İkincilik ödülü:
MACBOOK PRO 15'' 2.53GHz / 4GB / 250GB / GEFORCE 9400M/SD
Üçüncülük ödülü:
IMAC 21.5'' CORE 2 DUO 3.06GHz / 4GB / 500GB/GEFORCE 9400M/SD
Birinci mansiyon:
SONY HDR-CX 115E Siyah Dijital Kamera

İkinci mansiyon:
SONY DCR-SX53E Gümüs Dijital Kamera
İlk 3’e giren öğrencilerin fakültelerine:
SONY HVR - HD1000 CMOS HDV Kamera


DEĞERLENDİRME VE SONUÇLARIN DUYURULMASI
• “Deprem geçecek, hayat devam edecek” Kısa Filmi Yarısması sonuçları 28 Haziran –14 Temmuz tarihleri arasında jürinin belirlediği kalite kriterlerine göre değerlendirilecek, kısa film değerlendirme asamasında gizlilik ilkesi esas alınacaktır. Yarısma sonuçları basın ve www.dask.gov.tr sitesinden duyurulacaktır.
• Jürinin kararları, DASK tarafından basvuran kisilere iletilecektir.


YARISMA TAKVİMİ
• Son Katılım Tarihi 25 Haziran 2010 Cuma
• Sonuçların Açıklanması 12 Temmuz 2010 Pazartesi


YAYIN VE TELİF HAKKI
• “Deprem geçecek, hayat devam edecek” Kısa Filmi Yarısması’nda dereceye giren eserlerin yayın ve telif hakları DASK’a ait olacaktır. Kaynak belirtilmeksizin alıntı yapılamayacak, yapanlar hakkında yasal islem başlatılacaktır.

Yarısma basvurusu: 
Mine Bal
Grup 7 İletisim Danısmanlığı A.S.
İnönü Cad. Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya Sok.
Gümüssuyu İş Mrk. No:11/1 34427 Beyoğlu / Đstanbul
Tel: 0212 292 13 13
Devamını Oku

"Hakları Çalınmış Çocuklar" Kısa Film Yarışması


Son Katılım Tarihi : 4 Ekim 2010


Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, İstanbul Üniversitesi, Çocuk Vakfı paydaşlığında 26-28 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek I. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi çerçevesinde, Hakları Çalınmış Çocuklar konulu kısa film yarışması düzenlenmiştir.



Başvuru Koşulları
1. Yarışmaya 18 yaşından büyük her T.C. vatandaşı katılabilir.
2. 15 dakikayı aşmayan kısa filmler yarışmada yer alabilir.
3. Filmlerin, uluslar arası alanda takip edilebilmesi için, İngilizce altyazıları tamamlanmış olarak başvurmaları gerekmektedir.
4. Sinema ve video filmleri birlikte değerlendirilir.
5. Ödül alan film ya da filmlerin ticari amaç gözetmeksizin I. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi etkinliklerinde yer alması, çocuk hakları kültürü bağlamında ve televizyonlarda tanıtım amaçlı gösterime sunulması yönetmeni tarafından kabul edilmiş sayılır.
6. Ön elemeyi geçen filmler I. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi etkinlik programlarında çocuk ve yetişkinler için gösterime sunulacaktır.
7. Kısa filmler 2’şer DVD kopyası ( 2 adet Türkçe, 2 adet İngilizce altyazılı ) gönderilecektir.
8. Telif hakkı konusunda sorumluluk eser sahibine aittir.
9. Yarışmaya son başvuru tarihi 4 Ekim 2010 Dünya Çocuk Günü’dür.
10. Yarışmanın sonuçları 20 Kasım 2010 Dünya Çocuk Hakları Günü’nde açıklanır.
11. Ödül töreni I. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi ( 26-28 Kasım 2010) etkinlikleri içinde düzenlenir.
12. Kısa film yarışması ödülü 10.000 TL’dir. Seçici kurul, özel ve özendirme ödülüne değer bulduğu filmlere ödül verilmesine yetkilidir.



Önemli:
Kısa filmlerin DVD kopyaları ayrı ayrı 13*19 cm boyutlarındaki plastik kutuların içine konmuş; kutuların üzerine filmin ve yönetmenin adı yazılmış; süresini ve diğer gerekli bilgileri içeren bir kapak sayfası  tamamlanmış olarak gönderilmelidir.



Seçici Kurul
Atalay Taşdiken ( Yönetmen )
Can Soysal ( TRT Çocuk Koordinatörü )
İhsan Kabil ( Sinema Eleştirmeni )
Mustafa Ruhi Şirin ( Çocuk Vakfı Başkanı )
Semih Kaplanoğlu ( Yönetmen )





Başvuru Adresi
Çocuk Vakfı Kültür Evi "Hakları Çalınmış Çocuklar"
Kısa Film Yarışması
Zafer Sokağı No:17 34371
Nişantaşı / İstanbul
Telefon 0 212 240 41 96 – 240 23 83
cocukvakfi@hotmail.com
www.cocukvakfi.com.tr
Devamını Oku

Kısa-ca Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu


Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yerli ve yabancı çok sayıda sanatçının katılımı ile ilk kez uluslararası kategoride düzenlenen 10’uncu Kısa-ca Film Festivali’nin son gününde dereceye giren filmlere ödülleri verildi.



Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, jüri üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


JÜRİYE TEŞEKKÜR
İlk olarak Kurmaca, Belgesel, Deneysel ve Animasyon dallarında jüri üyeliği yapan katılımcılara İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytekin Can ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meral Serarslan tarafından sanata ve bilime saygı heykelciği verildi.


ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Daha sonra 450 film arasından finale kalan 77 kısa filmin yarıştığı festivalde ödüller dağıtıldı. Ödül alan yapıtlar ve sahipleri şunlar: 


En İyi Film Ödülleri 
Kurmaca Dalı :Güneşin Karanlığı(Yön : Ayşegül Yadigar / İstanbul Kültür Üniversitesi)

Belgesel Dalı :Kahbe Devran”  (Yön :
Cahit Çeçen / 
Beykent Üniversitesi)


Deneysel Dal :Gölge(Yön : Bilgi Diren Güneş / İstanbul Kültür Üniversitesi)

Animasyon Dalı :Karga Leşi(Yön : Önder Meyken / Anadolu Üniversitesi)


Jüri Özel Ödülleri 

Belgesel Dalı : Usta(Yön : Yasin Hatipoğlu & Ömer Çakan / Selçuk Üniversitesi)

                   


Üç Nokta(Yön : Tuğba Bozkurt & İlkem Ulutaş / Selçuk Üniversitesi)

Kurmaca Dalı : Dilek Ağacı(Yön : Asiye Sümer / Selçuk Üniversitesi)
Canbaz(Yön : Gamze Türkeli / 
İstanbul Üniversitesi)

Deneysel Dal :Pentpa(Yön : Demet Öztürk / Selçuk Üniversitesi)
                         


"Geleceğe Dair Bir Not" (Yön : Koray Kara / Selçuk Üniversitesi) 
Süha Arın Özel Ödülü : Alican Nasirov (Kırgızistan Manas Üniversitesi)
Aykut Koray Özel Ödülü : Çağıl Bocut (Londra Kingston Üniversitesi)
Devamını Oku

Metro Group 8. Kısa Film Yarışması


Metro Kısa Film Yarışması bu seneki başvurularını açtı. Detaylar aşağıda ancak gözden kaçabilir diye yarışmanın sadece sinema ön lisans, lisans ya da yükseklisans öğrencilerine açık olduğunu hatırlatalım. 


Son Başvuru Tarihi : 28 Ekim 2010
İnternet Sayfası için tıkla
Başvuru Formu için tıkla




I. AMAÇ
Türkiye'den dünyaya farklı renkler sunma potansiyeli taşıyan yönetmen adayı sinema öğrencilerinin eğitimine uluslararası platformlarda katkıda bulunmak.


II. KAPSAM

  1. Metro Group'un Türsak Vakfı'nın danışmanlığı ve işbirliğiyle her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Metro Group Kısa Film Yarışması"nın sekizincisini Mayıs-Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirecektir. 
  2. Yarışma, Türkiye'de "sinema ve iletişim" alanında eğitim veren okullarda, ön lisans, lisans veya yüksek lisans eğitimi alan  Türk öğrencilere açıktır. (2010 yılında mezun olan öğrenciler yarışmaya başvurabilir)
  3. Ana Yarışmada tema sınırlaması yoktur.
  4. Yarışmaya katılan adaylar, şartnamede yer alan koşulları kabul etmiş sayılırlar. 

III. BAŞVURU KOŞULLARI
  1. Yarışmaya katılacak filmler, tercih edilen herhangi bir formatta üretilebilir. Ancak filmler DVD formatında teslim edilmelidir. 
  2. Başvuruda bulunacak kısa filmlerde tür sınırlaması yoktur. Filmler kurmaca, deneysel, belgesel, animasyon vb türlerde olabilir. 
  3. Başvuruda bulunan filmlerin süresi 15 dakika ile sınırlıdır.
  4. Yarışmaya katılmak üzere başvuran filmler, bir ekip tarafından yapılmış olsa da, başvuru filmin tek bir yönetmeni tarafından yapılmalıdır. 
  5. Bir film için birden fazla yönetmen adıyla başvuru yapılamaz. İki veya daha fazla yönetmen imzalı filmler için başvuru tek yönetmen adına yapılmamışsa, film yarışma dışı bırakılır. 
  6. Katılımcılar birden çok filmle yarışmaya başvurabilirler. 
  7. Metro Group ve Türsak Vakfı çalışanları yarışmaya katılamazlar.
  8. Başvuruda bulunan katılımcılar filmlerini (2 kopya halinde) aşağıdaki doküman ve materyalleri en geç 28 Ekim 2010 günü saat 18.00'e kadar; Türsak Vakfı, Gazeteci Erol Dernek Sokak, 11/2 Hanif Han Beyoğlu - İstanbul adresine elden, kurye veya taahhütlü posta ile teslim etmelidirler. Postadaki gecikmelerden Metro Group ve Türsak Vakfı sorumlu değildir.  
  • Katılımcı tarafından doldurularak imzalanmış "katılım formu" 
  • Filmin sinopsisi
  • Filmin künyesi
  • Filmin, özgün senaryo ve özgün müzik eserlerinden doğan telif haklarıyla ilgili izinlerin alındığına ilişkin belgeler
  • Yönetmenin özgeçmişi, fotoğrafı, iletişim adresi ve telefonları

IV. TELİF HAKLARI
  1. Filmin yönetmeni filminde telif hakkı doğuran "senaryo" ve "müzik" eserleri kullanmış ise, bu eserlerle ilgili telifleri almış olmalıdır. Alınmaması durumunda taraflar Metro Group ve Türsak Vakfı hiçbir yükümlülüğü ve sorumluluğu almadığını kabul eder. Müzik kullanımlarında bilindiği gibi "klasik müzik" telif hakkı doğurmamaktadır. 
  2. Yarışmada dereceye giren filmlerin telif hakkı -yönetmeninde saklı tutulmak üzere- ticari olmayan anlaşmalar temelindeki çoğaltma, gösterim ve üçüncü kişilere devir hakkı Metro Group ve Türsak Vakfı'na ait olacaktır. Filmin yönetmeni yarışmada derece alan filmiyle ilgili ticari bir anlaşma yapmak istediği durumda Metro Group ve Türsak Vakfı'nı yazılı olarak bilgilendirmekle yükümlüdür.

V. FİLMLERİN İADESİ 
  1. Başvuran filmler "Metro Kısa Film Yarışması Arşivi"ne devredilmiş kabul edilir.
  2. Yarışmada ödüllendirilen filmler ise Yarışma Arşivi'nde saklanacak olup, yönetmeni bilgilendirerek ticari olmayan gösterimler kullanılabilecektir. 

VI. SEÇİCİ KURUL
Başkan
Engin Yiğitgil (Türsak Vakfı Başkanı)
Seçici Kurul
Tevfik Başer (Yönetmen)
Nebahat Çehre (Oyuncu)
Atilla Dorsay (Sinema Yazarı)
Ceyda Düvenci (Oyuncu)
Cansel Elçin (Oyuncu)
Ömür Gedik (Sinema Yazarı)
Yekta Kopan (Yazar)
Yusuf Kurçenli (Yönetmen)
Nurdan Tümbek Tekeoğlu (Metro Group Türkiye Temsilcisi)
Selçuk Yöntem (Oyuncu)

VII. DEĞERLENDİRME TAKVİMİ
Filmlerin Teslimi : 28 Ekim 2010
Ön Seçici Kurul Toplantısı : 30 Ekim 2010
Ana Jüri : 4 Kasım 2010
Sonuçlar : 9 Kasım 2010 günü kamuoyuna açıklanacaktır.

VIII. ÖDÜLLER
Birincilik Ödülü : New York Film Akademisi Londra'da 2010 yılında 1 aylık burslu sinema eğitimi
İkincilik Ödülü : 2000 Euro
Üçüncülük Ödülü : 1000 Euro
Devamını Oku

Akbank 7. Kısa Film Festivali

Yarışmalı ve Yarışma Dışı olarak iki ayrı bölümde katılabileceğiniz, bu sene 7.si düzenlenen Akbank Kısa Film Festivali'ne başvurular başladı.


Son Katılım Tarihi : 4 Aralık 2010
İnternet Sayfası için tıkla 
Yarışmalı Bölüm Başvuru Formu için tıkla
Yarışma Dışı Bölüm Başvuru Formu için tıkla





YARIŞMALI BÖLÜM KATILIM KOŞULLARI


Festivalin yarışmalı bölümü Kurmaca ve Belgesel olmak üzere iki kategoride yapılmaktadır. Bu bölüme sadece başvuru koşullarına uygun özellikte filmler katılabilir.



  1. Kurmaca ve belgesel dallarında yapılacak film veya video formatlarında çekilmiş tüm yapımlar katılabilir.
  2. Yarışmaya T.C. uyruklu olan herkes katılabilir. (Akbank çalışanları yarışmaya katılamaz).
  3. Yarışmaya, süresi 20 dakikayı aşmayan kurmaca filmler ve 30 dakikayı aşmayan belgesel filmler katılabilir.
  4. Yarışmaya katılacak filmler "PAL" sistemi ile kaydedilmiş olmalıdır.
  5. Yarışmaya, 1 Ocak 2010 tarihinden sonra hazırlanmış olan filmler katılabilir. Akbank Kısa Film Festivali dışındaki ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış olmak ya da bu yarışmalardan ödül almış olmak katılmaya engel değildir.
  6. Yarışmaya katılmak isteyenler, başvuru formunu Akbank Sanat'tan veya Festivalin web sayfasından sağlayabilirler.
  7. Yarışmaya gönderilen filmlerin, yönetmen adı belirtilerek, ticari amaç gözetmeksizin Akbank Sanat etkinliklerinde yer alması ve "Akbank Kısa Film Festivali Üniversitelerde" etkinliğinde gösterime sunulması yarışmacı tarafından kabul edilmiş sayılır.
  8. Ön seçici kurul ve jürinin yargısı kesindir.
  9. Ön elemeyi geçen filmler, festival kapsamında oluşturulacak programda izleyici ile buluşacaktır.
  10. Festivale katılmak için son başvuru tarihi 04 Aralık 2010 Cumartesi'dır.
  11. Katılımcıların en geç bu tarihe kadar Akbank Sanat adresine;
    • Eksiksiz doldurulmuş ve imzalı başvuru formu (veya www.akbankkisafilm.com adresinden doldurulmuş online başvuru formunun imzalı çıktısı)
    • Filmin 1 adet DVD kopyası (İngilizce altyazılı)
    • Festival kataloğu için filmle ilgili 2 adet fotoğraf (jpg formatında, en az 720x576 piksel boyutunda)
    • Başvuru formunda doldurulan tüm bilgileri içeren CD (Türkçe - İngilizce Word dosyası olarak) ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
  12. Yarışmada Kurmaca ve Belgesel kategorilerinde "En İyi Film" ödülü alan eserlerin sahipleri Akbank Sanat tarafından 8.000'er TL ile ödüllendirilecektir.
  13. Ön elemeyi geçen filmler için gereken, festival gösterim kopyaları, eser sahibi tarafından DV-AVI formatında hazırlanır ve festival komitesine ulaştırılır.
  14. Katılan filmler festival sonrası iade edilmez.
  15. Filmlerin, uluslararası alanda takip edilmesi için, İngilizce altyazıları tamamlanmış olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Orijinal dili Türkçe olmayan filmlerin Türkçe altyazılı olarak teslim edilmesi gerekmektedir.
  16. Telif hakları konusunda sorumluluk eser sahibinindir.
  17. Festivale katılan filmler önce ön elemeden geçecektir.
    • Festival ödül töreninden bir gün önce yapılacak jüri toplantısında, jüri kararı ile kesin sonuçlar belirlenecek ve festival ödül töreninde açıklanacaktır.
  18. Yarışmaya katılım koşulları, bu madde dahil olmak üzere on sekiz (18) maddeden oluşmaktadır.


YARIŞMA DIŞI BÖLÜM KATILIM KOŞULLARI

  1. Yarışma dışı başvurular, eserin sadece festival gösterim programında yer alması amacına yöneliktir.
  2. Animasyon, Deneysel, Kurmaca ve Belgesel kategorilerinde başvurular kabul edilmektedir.
  3. Gösterime 35 mm. ve 16 mm.lik film ya da video ile çekilmiş veya tamamı bilgisayar ortamında gerçekleştirilmiş tüm yapımlar katılabilir.
  4. Yarışma dışı başvurular uluslararası katılıma açıktır.
  5. Başvuran kısa filmler için süre sınırlaması yoktur.
  6. Gösterime katılacak video bantlar "PAL" sistemi ile kaydedilmiş olmalıdır.
  7. Gösterime, 01 Ocak 2010 tarihinden sonra hazırlanmış olan yapımlar katılabilir. Akbank Kısa Film Festivali dışında daha önce ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış olmak katılmaya engel değildir.
  8. Yarışma dışı başvurular sadece festivalin web sitesinden yapılmaktadır.
  9. Gösterime gönderilen yapıtların, yönetmen adı belirtilerek ticari amaç gözetmeksizin Akbank Sanat etkinliklerinde yer alması, eser sahibi ve yönetmen tarafından kabul edilmiş sayılır.
  10. Festival komitesinin yargısı kesindir.
  11. Festival komitesi tarafından gösterime değer bulunan filmler, festival kapsamında oluşturulacak programda izleyici ile buluşacaktır.
  12. Orjinal formatı ne olursa olsun, Festival komitesine, filmin 1 adet DVD kopyası gönderilir.
  13. Festivale katılmak için son başvuru tarihi 04 Aralık 2010'dur. Katılımcıların en geç bu tarihe kadar Akbank Sanat adresine;
    • Eksiksiz doldurulmuş ve imzalı başvuru formu (veya www.akbankkisafilm.com adresinden doldurulmuş online başvuru formunun imzalı çıktısı)
    • Filmin 1 adet DVD kopyası (İngilizce altyazılı)
    • Festival kataloğu için filmle ilgili 2 adet fotoğraf (jpg. formatında en az 720x576 pixel boyutunda)
    • Başvuru formunda doldurulan tüm bilgileri içeren CD (Türkçe - İngilizce Word dosyası olarak) ile başvurularını yapmaları gerekmektedir.
  14. Ön elemeyi geçen filmler için gereken, festival gösterim kopyaları DV-AVI formatında eser sahibi tarafından hazırlanır ve festival komitesine ulaştırılır.
  15. Filmlerin uluslararası alanda takip edilebilmesi için İngilizce altyazıları tamamlanmış olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Orjinal dili İngilzce olan filmlerin, diyalog metninin yollanması gerekmektedir.
  16. Gösterime katılım bu madde dahil olmak üzere on altı (16) koşuldan oluşmaktadır.
Devamını Oku

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt