RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

3. İTÜ Kısa Film Yarışması



Son Başvuru Tarihi : 6 Mart 2011
İnternet Sayfası için tıkla

İTÜ Sinema Kulübü 2. İTÜ Film Festivali’ni sunar, İTÜ Sinema Kulübü tarafından geçtigimiz yıl ilki düzenlenen İTÜ Film Festivali , bu sene de ikincisi ile sinema otoritelerini, kısa film yapımcılarını ve sinema severleri bir araya getirmeye devam ediyor.

Kısalar İTÜ’de yarışıyor;

Festival kapsamında bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Ulusal Kısa Film Yarışması, kısa filmcileri, filmlerini İTÜ’de seyirci ile buluşturmaya çağırıyor. Ön elemeyi geçen ilk 20 filmin festival gösterim programına dahil edileceği ve dereceye giren filmlerin ödüllendirileceği 3. İTÜ Kısa Film Yarışması’na katılım için son başvuru tarihi 6 Mart 2011.

25 - 29 nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan festival bünyesinde festival temasına ait uzun ve kısa metraj film gösterimleri, ulusal kısa film yarışması, atölye çalışmaları, söyleşiler ve yarışmada dereceye giren kısa filmlerin gösterimlerini içeren ve bunlara ek olarak film okumaları aktiviteleri dahilinde sinema dünyasının profesyonelleri ile film severleri kaynaştırarak sinemasal paylaşımları artırmayı hedefleyen festivalin bu yılki konsepti ”Bir Kısa Filmin Anatomisi”. Festival dahilindeki atölyelerde bu yıl bir kısa filmin yapım öncesi, yapım aşaması ve yapım sonrası incelenecek.

KISA FILM YARIŞMASINA KATILIM KOSULLARI
1. Yarışmaya 2010 yılından itibaren çekilmiş filmler katılabilir.
2. Yarışmaya kurmaca, deneysel, animasyon ve belgesel türlerindeki filmler katılabilir.
3. Gönderilen filmlerin süreleri belgesel filmler için 30 dakika, diğer türler için 20 dakika ile sınırlandırılmıştır.
4. Bir katılımcı birden fazla filmiyle, birden fazla türde filmle katılabilir.
5. Yarışmaya daha önce başka yarışmalara veya festivallere katılmış filmler de katılabilir.
6. Katılımcı filminin DVD formatındaki iki(2) kopyasını, ayrı bir cd içerisinde filmle ilgili görüntüleri (setten fotoğraf ve filmden kare), başvuru formuyla birlikte 6 Mart 2011 tarihine kadar başvuru formunda belirtilen adresimize göndermelidir.
7. Gönderilecek filmler "İTÜ Sinema Kulübü Arşivi"nde saklanacak ve yönetmenin izni dahilinde farklı etkinliklerde kullanılabilecektir.
8. Festivalde İTÜ Sinema Kulübü tarafından belirlenmiş "Ön Jüri" değerlendirmesinden geçmiş filmler gösterilecek ve "Ana Jüri" tarafından seçilen filmler çeşitli kategorilerde ödüllendirilecektir.
9. Yarışmaya başvuran her katılımcı, katılım koşullarını kabul etmiş sayılır. Burada belirtilmeyen diğer tüm hususlar için karar yetkisi Festival Komitesi’nindir. Katılım koşullarını kabul eden kısa filmciler için hazırlanan başvuru formunu www.sinema.itu.edu.tr adresinden indirebilirsinz.

2. İTÜ Film Festivali ve 3. Kısa Film Yarışması Ayrıntılı bilgi ve iletişim için:
Okan YILDIZ (Festival Koordinatörü)
0506 874 60 19
yıldızok@itu.edu.tr
Seyfettin CEYLAN (Festival Iletişim Sorumlusu)
0535 522 25 31
hayaletgemisi@gmail.com

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt