RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

2. Genç Kadraj Kısa Film Yarışması


Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Genç Kadraj Kısa Film Yarışması'nın başvuruları başladı. Yarışmanın sadece Marmara Bölgesi'ndeki okullarda öğrenim gören lise öğrencilerine açık olduğunu hatırlatalım. 

Heval.

Son Başvuru Tarihi : 15 Nisan 2011
İnternet Sayfası için tıkla
Başvuru Formu için tıkla




KATILIM KOŞULLARI
1) Yarışma, Marmara Bölgesindeki ortaöğretim  kurumlarında öğrenim görmekte olan lise öğrencilerine yöneliktir.

2) Filmlerde konu sınırlaması yoktur; ancak Milli Eğitim genel ahlak ilkelerine uymayan filmler değerlendirmeye alınmayacaktır.

3) Yarışmaya bireysel ya da grup olarak katılım gerçekleştirilebilir. Her katılımcı ya da grup bir eserle yarışmaya katılabilir.

4) Yarışmaya katılacak filmlerdeki yönetmen, yapımcı, senaryo yazarı ve teknik ekipte, lise öğrencisi olma koşulu aranmaktadır. 

5) Yarışmaya katılacak kısa filmlerin 01 Nisan 2009 tarihinden sonra yapılmış olması ve daha önce yayınlanmamış olması gerekir; bu kurala uyulmadığı takdirde aday film yarışma dışı bırakılacaktır.

6) Öğrencilerin sorumlu bir öğretmen önderliğinde başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
 
7) Yarışmada en iyi birinci, ikinci , üçüncü film, en iyi afiş ve en iyi animasyon ödülleri verilecektir.
 
8) Yarışmaya 5'ten fazla animasyon film gelmesi durumunda jüri animasyon filmleri ayrı bir kategoride değerlendirecektir.
 
9) Kısa filmler jenerik dahil en fazla 8 dakika uzunluğunda olabilir. Belirtilen sürenin üzerindeki eserler, değerlendirmeye alınmayacaktır.
 
10) Filmler, DVD veya VCD oynatıcılarda ya da bilgisayar ortamında izlenilebilecek formatlarda hazırlanmalıdır. Bilgisayar ortamında izlenecek filmlerin dosya türü *.wmv, *.mpeg , *.avi , biçiminde hazırlanabilmektedir.
 
11) Filmlerin görüntü boyutu, çözünürlülükleri yüksek olmalıdır.

12) Filmler DVD veya CD’ye kaydedilip dört kopya şeklinde posta yolu ile gönderilecektir. Gönderilen kopyaların üzerinde film adı, okul adı ve yönetmen adı mutlaka yer almalıdır.
Adres: Dağdibi Mah. Enka Cad. Adapazarı Özel Enka Okulları
Adapazarı/SAKARYA
Alıcı Bilgisi: Lise Bilgisayar Bölümü

13) En iyi afiş kategorisinde yarışmak üzere hazırlanan kısa filmlere ait afişler, çıktıları alınıp posta yolu ile gönderilecektir. Afişlerin çıktı boyutu minimum 40X60 cm olmalıdır. Afiş tasarımları bir CD’ye kaydedilerek posta yoluyla gönderilmelidir. Kısa filmi olmayan afişlerin değerlendirmesi yapılmayacaktır.
Adres: Dağdibi Mah. Enka Cad. Adapazarı Özel Enka Okulları
Adapazarı/SAKARYA
Alıcı Bilgisi: Lise Bilgisayar Bölümü

14) Filmler posta yolu ile gönderilmeden önce başvuru formu internet (www.enka.k12.tr) üzerinden doldurulmalıdır.

15) Yarışmanın değerlendirilmesi iki aşamalı olacaktır. Birinci aşamada  değerlendirmelerini “Ön Eleme Jürisi” yaparken, ikinci aşamada ise “Ana Jüri” ödül sahiplerini belirleyecektir. Ön jüri filmlerin tamamını izleyerek ana jürinin değerlendirmesine sunulmak üzere 10 film belirleyecektir. Ana jüri ise ön jürinin değerlendirme amacıyla sunduğu filmleri izleyerek ödül almaya hak kazanan filmleri ve en iyi afişi belirleyecektir. En iyi afiş kategorisini Barış Sarhan ve Zeynep Özel belirleyecektir.

16) Ön eleme jürilerine filmler posta yolu ile gönderilir, jüri üyeleri 7 iş günü içinde 26 Nisan 2011 tarihine kadar filmleri izledikten sonra, finale girmeyi hak kazanan 10 filmin isimlerini mail yolu ile aşağıdaki adrese bildirir. genckadraj@enka.k12.tr

17) Ana jüri üyeleri ödül almaya hak kazanan filmleri belirlemek için 28 Nisan 2011 günü Mithat Alam Film Merkezinde bir araya gelirler. Finale kalan 10 film izlendikten sonra dereceye giren filmler belirlenir.

18) “Genç Kadraj Kısa Film Yarışması”na son katılım tarihi 15 Nisan 2011’dir.DVD ve afişlerin bu tarihe kadar adresimize gönderilmiş olması gerekmektedir.

19) Yarışmanın ödül töreni 26 Mayıs 2011 Perşembe günü Adapazarı Cinebonus sinemasında yapılacaktır. Ödül töreninin tarihinde bir değişiklik olursa internet sitemiz üzerinden ilan edilecektir.

AMAÇLAR
  • Topluma duyarlı bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak,
  • Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini bir sanat dalını kullanarak ifade edebilecekleri bir ortam oluşturmak,
  • Sanat aracılığıyla katılımcıları istenmeyen davranışlardan uzaklaştırmak, 
  • Kendini doğru biçimde ifade ve birlikte hareket edebilme, ortak karar verebilme davranışlarını katılımcılara edindirmek.

JÜRİ ÜYELERİ
İki aşamalı jüri sistemi uygulanacaktır. İlk aşamada gelen her eser Ön Eleme Jürisi tarafından değerlendirilecek ve ikinci aşamada Ana Jüri’ye ön elemeyi geçmiş 10 film teslim edilecektir.

ÖN JÜRİ
Yüksel Aksu (Senarist- Yönetmen)
Nihan Kahraman (Yönetmen)
Timur Acar (Oyuncu)
Levent Ülgen (Oyuncu )
Zeynep Özel (Grafik Tasarımcı)

ANA JÜRİ
Can Candan (Yönetmen/Yapımcı)
Mithat Alam
Reha Erdem(Yönetmen –Senarist )
İlksen Başarır (Yönetmen)
Serra Yılmaz (Oyuncu)
Barış Sarhan (Sanat Yönetmeni)

ÖDÜLLER
Değerlendirme sonucu, “Birincilik, İkincilik, Üçüncülük, En İyi Animasyon ve En İyi Afiş” olmak üzere toplam beş filme ödül, kristal yarışma heykeli ve İstanbul Film Festivalinden sinema bileti verilecektir. Film ve afiş kategorilerinde finale kalan öğrencilere katılım sertifikaları verilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ
SON BAŞVURU : 15 Nisan 2011
ÖDÜL TÖRENİ VE SONUÇLARIN İLANI: 26 Mayıs 2011

YARIŞMA PROGRAMI
1. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden izin yazısı ve valilik onayı,
2. İzin yazısı ile birlikte okullara üst yazı ile duyuru,
3. İlgili duyuruların okulumuzun web sitesinde yer alması,
4. Başvuru başlangıç tarihi,
5. Yarışmaya katılan öğrencilerin gerekli bilgilerini web sitesi üzerindeki form yoluyla kaydetmesi,
6. Yarışmaya katılım için son başvuru tarihi,
7. Jürinin değerlendirmeye başlama tarihi,
8. Sonuçların ilanı,
9. Kazanan eser sahiplerinin, jüri üyelerinin ve konukların da katılacağı ödül töreni ve kokteyl.

YARIŞMA SONUÇLARININ İLANI
Dereceye giren filmler, yukarıda, yarışma takviminde belirtilmiş olan tarihte web sitemizde, gazete ve dergilerde yayınlanacak, telefon yoluyla da bizzat katılımcıya bildirilecektir.

TELİF HAKLARI
Yarışmaya katılan okullar, filmler ve film ekibi ile ilgili gazete,dergi ve televizyon programlarında bilgi verilebilir.

Yarışmaya katılan tüm öğrenciler; yarışmaya gönderdikleri filmlerinin gerçek ve sanal ortamda, işbirliği içinde olduğumuz diğer web siteleri, yayınevleri ve işletmeler tarafından yayınlanmasını kabul etmiş sayılacaklardır. Öğrenciler bunu kabul etmekle, telif haklarını Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesine devretmemekte, kanuni haklarına sahip olmaya devam etmektedir; ancak filmlerin ek bir sözleşmeye gerek kalmaksızın, Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi veya yetki vereceği firmalar / kuruluşlar tarafından internet ve gerçek ortamda ticari amaç gütmeden yayınına izin vermiş olmaktadırlar.

Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi, yarışmaya katılan tüm filmlerin internet ve gerçek ortamda yayını için öğrencilerin kendisine veya temsilcilerine herhangi bir ad altında ücret ödemeyecektir.

Yayınlanacak dergi ve basın organlarında yer almaya hak kazanan film için sahiplerinden ayrıca izin almaya gerek olmayacak ve bu filmlerin sahiplerine herhangi bir telif ücreti ödenmeyecektir. 

Öğrencilerin hazırladıkları kısa filmlerden hiçbir gelir sağlanmayacaktır.

GENEL HÜKÜM
“Genç Kadraj Kısa Film Yarışması”na kısa film ve film afişi gönderen katılımcılar yukarıda yazılı olan
tüm hüküm ve kuralları kabul etmiş sayılmaktadır.

İLETİŞİM
Enka Anadolu Lisesi
Lise Bilgisayar Bölümü
Dağdibi Mah. Enka Cad. Adapazarı Özel Enka Okulları
Adapazarı/SAKARYA

genckadraj@enka.k12.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt