RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

5. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali


Bu sene her sene olduğu gibi "mimarlık, kent ve insan" temasıyla beşincisi düzenlenecek olan festivalin başvuruları açıldı. Sadece kısa film değil 60 dakikaya kadar olan tüm filmlerin katılabileceği festivalle ilgili detaylı bilgiyi yazının devamında bulabilirsiniz.

Son Başvuru Tarihi : 15 Ağustos 2011
İnternet sayfası için tıkla

AMAÇ
Mimarlar Odası kurulduğu 1954 yılından günümüze, mimarlık kültürünün gelişmesi, tarihi mirasın korunması ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi için yoğun bir çalışma sürdürmektedir. Bu çalışmalara yeni bir boyut kazandırmak amacı ile 2007 yılından bu yana, "İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali" adı altında bir organizasyonu yaşama geçirmektedir. Etkinliğe başta mimarlar olmak üzere bu alana ilgi duyan her kesimin aktif olarak katılımını sağlamayı hedeflemektedir. 

Bu festival, "Dünya Mimarlık Günü" nedenyle Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nce gerçekleştirilen "Mimarlık ve Kent Şenliği" etkinlikleri kapsamında programlanmaktadır. "Dünya Mimarlık Gnü" tüm dünyada, her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü, Uluslararası Mimarlar Birliği UIA'nın üyesi 1.400.000 kişi tarafından kitlesel olarak kutlanmaktadır. 

Bilindiği gibi Mimarlar Odası 2005 yılında İstanbul'da "UIA XXII. Dünya Mimarlık Kongresi'nin başarıyla gerçekleştirilmesini sağlayarak ülkemize ve mimarlık ortamına olumlu puanlar kazandırmış ve dünya basınında geniş yer almışır.

"İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali" kapsamında Ulusal ve Uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride yarışma düzenlenmekte ve ödüller verilmektedir. 

Festival, "mimarlık, kent ve insan" odağında üretilmiş filmleri desteklemeyi, yeni yapımları özendirmeyi, beğeni kazanmış filmleri seyirci ile buluşturmayı amaçlamaktadır. Ayrıca konuyla ilgili mimar, yönetmen ve uzmanların etkinlik kapsamında İstanbul'da buluşmalarına ortam hazırlayarak ülkemizi ve mimarlık ortamımızı geniş kesimlere tanıtmayı öngörmektedir. 

KAPSAM
Festival kapsamında, belgesel ve canlandırma türündeki filmlere yer verilmektedir. Yurtiçinden ve yurtdışından yarışmaya katılarak ön elemeyi geçmiş olan filmler, seyirci ile buluşturulacak ve bu filmler arasında bir yarışma gerçekleştirilecektir. Ayrıca konuyla ilgili olaraki katılımcılar arasında düşünce alışverişlerinin sağlanabilmesi için çeşitli söyleşi ve etkinlikler de düzenlenecektir. 

BAŞVURU KOŞULLARI
1. Yarışmaya belgesel ve canlandırma türünde üretilmiş, mimarlık ve kent konularını işleyen, 2010 ve 2011 yılları içinde üretilmiş filmler başvurabilir.

2. Yarışmaya kabul edilecek filmlerin süresi 60 dakika ile sınırlıdır.

3. Orjinal dili Türkçe olan filmler İngilizce altyazılı olarak, orjinal dili Türkçe olmayan filmler Türkçe altyazılı olarak teslim edilmelidir.

4. Yarışmaya katılacak filmler hangi formatta üretilmiş olursa olsun, Düzenleme Kurulu'na 2 adet DVD Pal kopyası teslim edilir. Filmin ön izlenmesi sırasında teknik sorunlar olursa, yönetmenine haber verilir. Yönetmen en geç 24 saat içinde yeni bir kopyayı jüriye teslim etmekle yükümlüdür. Aksi takdirde film değerlendirme dışı bırakılır.

5. Yarışmacı, Düzenleme Kurulu'na film kopyaları ile birlikte içinde;
  • Yarışma başvuru formu
  • Filmden 2 adet fotoğraf
  • 1 adet yönetmen fotoğrafı
  • Yönetmenin Türkçe ve İngilizce biyografisi (en fazla 50 kelime)
  • Filmin Türkçe ve İngilizce kısa öyküü (en fazla 50 kelime)
bulunan 1 adet CD teslim eder.

6. Katılımcılar birden çok filmle yarışmaya katılabilirler.

7. Festival Düzenleme kurulu, yarışmaya katılan filmleri ön elemeden geçirerek, ön elemeyi geçen tüm filmleri festival programına alır. Bu filmler Ulusal ve Ulusalarası kategori jürşleri tarafından değerlendirilir ve dereceye girenler ödüllendirilir.

8. Yarışmada ön elemeyi geçen filmler festival arşivinde saklanır ve yönetmeni bilgilendirmek suretiyle ticari olmayan gösterimlerde yer alabilir.

9. Yarışma ilanı : 20 Ocak 2011

10. Son başvuru tarihi : 15 Ağustos 2011

11. Filmlerin gösterimi sırasında üçüncü şahıslardan doğabilecek telif hakları eser sahibinin sorumluluğundadır.

12. Koşullar gerektirdiği takdirde Düzenleme Kurulu, Seçici Kurul isimlerinde değişiklik yapabilir.

13. Ön elemeyi geçemeyen fimler 1 Kasım 2011 tarihine kadar başvuru sahibi tarafından başvuru adresinden teslim alınabilir. Teslim alınmayan filmler "Yarışma Arşiviéne devredilmiş kabul edilir. Bu filmler bir sonraki festical kapsamında estival dışı kategoride ve/veya ticari amaç gütmeyen diğer gösterimlerde seyirci ile buluşturulabilecektir.

14. Ödüller : Ulusal kategoride Belgesel ve Canlandırma dallarında her bir dalın birincisine 5000 TL, Uluslararası kategoride Belgesel ve Canlandırma dallarında her bir dalın birincisine 4000 Avro para ödülü verilir. Seçici Kurul birden fazla filmi ödüle değer gördüğü takdirde para ödülü bu filmler arasında eşit olarak paylaştırılır.
Ödül alan filmlerin dışında ön elemeyi geçen filmlere bir kereye mahsus olmak üzere ulusal dalda 200 TL, uluslararası dalda 100 Avro gösterim ücreti ödenir.

15. Ulusal jüri, yarışma filmlerinden en az 5 tanesini seçerek, uluslararası kategoriye gönderir ve bu filmler Türkiye'yi temsilen uluslararası kategoride de yarışır.

16. Yarışmaya TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanları katılamazlar.

17. Seçici Kurul'un yargısı kesindir. Kararlar oyçokluğu ile alınır.

BAŞVURU ADRESİ
Selma Erdem, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi
Karaköy, Kemankeş Cad. No:31 Beyoğlu 34425 İstanbul
Tel : (212) 251 49 00
Faks : (212) 251 94 14

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt