RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

Hastayla 24 Saat Kısa Film Yarışması



Son Başvuru Tarihi : 1 Mart 2011
İnternet Sayfası için tıkla

Novartis'in düzenlediği Hastayla 24 Saat Kısa Film Yarışması, üniversitelerin iletişim fakültelerinde okuyan öğrenciler, tıp doktorları ve tıp fakültesi öğrencileri ve hasta yakınları olmak üzere 3 kategoride yapılmaktadır. İletişim fakültesi öğrencilerinin oluşturacağı ekipler ve filmleri "En İyi Film, En İyi Görsellik, En İyi Senaryo" kategorilerinden ödüllendirilecektir. Tıp doktorları ve öğrencileri "Doktor ve Tıp Fakültesi Öğrencileri Novartis Özel Ödülü", yarışmaya kısa filmleri ile katılan hasta yakınları ise "Hasta Yakını Novartis Özel Ödülü" ile ödüllendirilecektir. Yarışmaya halen okumakta olan öğrencilere ek olarak 2010 yılında mezun olacak tıp fakültesi öğrencileri de katılabilir. 

 KATILIM KOŞULLARI 

1. Yarışma Türkiye'de sinema ve iletişim alanında eğitim veren 33 iletişim fakültesinin, sinema televizyon ve benzeri bölümlerinde okuyan lisans ve yüksek lisans öğrencileri, tıp fakültesi öğrencileri, doktorlar ve amatör olarak film yapımıyla ilgilenen hasta yakınlarına açıktır. 

2. Yarışma için çekilecek filmler, kronik hastalığı olan; Astım veya Alerjik Astım veya KOAH ya da Osteoporoz tanısı konumuş bir hastanın 24 saatini hastaların, yakınlarının ya da çevresindeki herhangi birinin gözünden anlatmalıdır.

3. Film türü kurmaca ya da belgesel nitelikte olabilir.

4. Yarışmaya katılacak filmlerin süresi maksimum 8 dakikadır.

5. Yarışma teknik olarak dijital, film ya da animasyon içeren tüm yapım yöntemlerine açıktır. 

6. Yarışmacılar birden fazla eserle katılabilirler.

7. Filmde yer alan kişi ve kişilere www.hastayla24saat.com adresinde yer alan oyunculuk bilgi ve izin kağıdı (muvaffakatname) imzalatılması zorunludur. Muvaffakatnamesi olmayan eserler yarışma içerisinde değerlendirmeye alınmayacaktır.

8.  Katılımcı yarışmaya katıldıktan sonra filmini geri çekemez. Kopyalar iade edilemez. 

9. Eser sahiplerinin birden fazla olması halinde başvuruda durumun belirtilmesi ve eserin tüm sahiplerinin başvuru formunu çoğaltarak imzalamaları zorunludur. Başvuru formu tüm katılımcılar tarafından imzalanıp, yarışmaya katılacak film ile gönderilmelidir. Aksi durumda başvurular dikkate alınmayacaktır. 

10. Katılımcı filminde, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde her türlü görsel, işitsel, yazılı, grafik ve bunlarla sınırlı olmaksınızın anılan eser olarak nitelenebilecek içeriğin sahibi olmalı, olmadığı durumlarda eser sahiplerinden eserin bu şartname kapsaında kullanılması amacıyla gerekli her türlü izni almalı ve Novartis Ürünleri'ne teslim etmelidir. Ayrıca filmde ilgili eser sahiplerine atıfta bulunmalıdır.

11. Katılımcı, filminde rol alan kişilere, görüntü, ses ve kişisel bilgilerinin bu film kapsamında kullanılması ve film formatında Novartis Ürünleri'nce şartname hükümleri uyarınca kullanılması için, katılımcı formu ekinde bulunan belgeyi imzalatmalıdır.

12. Katılımcı, Novartis Ürünleri'nin, yarışma dolayısıyla kendisine teslim edilen film kopyalarını tanıtım ve eğitim amacıyla gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında organize edilebilecek toplantı, seminer, kongre vesair bu tür mecralarda ve her türlü tanıtım faaliyetinde kullanma yetkisinin olduğunu kabul eder ve bu hususa peşinen muvafakat eder. 

13. Yarışmaya son katılım tarihi 01 Mart 2011'dir.

14. Filmler DVD, MEpg, Mov, WMW, VLC ve benzeri genel kabul gören formatlarda yüksek çözünürlüklü olarak kaydedilmelidir.

15. Film yarışmasına katılacak kişi veya ekip, www.hastayla24saat.com adresinde yer alan katılım formunu doldurarak hazırlanan filmi bu formla birlikte Tazefikir İletişim Hizmetleri, Morbasan Sk. Koza İş Merkezi B Blok Kat :9 Balmumcu PK 34349 Beşiktaş - İstanbul adresine göndermelidir.

Özel Koşul
Filmde ilaç görüntüleri yer alacaksa film, kullanılan ilaç markaları görünmeyecek şekilde çekilmelidir.

JÜRİ 
Yücel Yolcu (Sinema ve Reklam Filmi Yönetmeni)
Gürcan Öztürk (Fotoğraf Sanatçısı)
Çağlar Gözüaçık (Reklamcı - Kreatif Direktör)
Hazer Baycan (Yapımcı)
Kıvanç Baruönü (Sinema ve Reklam Filmi Yönetmeni)
Dr. Serhan Sevgi (Novartis, Medikal Departman)

ÖDÜLLER
Doktor ve Tıp Fakültesi Öğrencileri Kategorisi 
Novartis Özel Ödülü : 5000 TL

İletişim Fakültesi Kategorisi
En İyi Film : 10.000 TL
En İyi Görsellik : 5.000 TL
En İyi Senaryo : 5.000 TL

Hasta Yakını Kategorisi
Novartis Özel Ödülü : 5.000 TL






3 yorum:

yurtdışı eğitim dedi ki...

teşekkürler emeğine sağlık bilgiler çok işime yaradı

halim dedi ki...

başvuru formunu göremedim link yok...

heval hazal kurt dedi ki...

Halim : Yarışmanın internet sayfası flash tabanlı olarak yapıldığından başvuru formu linkini maalesef veremiyoruz. Ancak yarışmanın kendi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Yurtdışı Eğitim : Teşekkür ederiz.

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt