RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

10. Kısa-Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali


Son Katılım Tarihi : 10 Mart 2010
Web Sitesi
Email





Amaç

Sinema sanatında özgün fikirler üretebilecek, farklı bakış açılarıyla sinemaya katkıda bulunabilecek sinema öğrencilerinin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine yardımcı olmak, kısa filmin uluslararası gelişmesine katkıda bulunmak ve kısa filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak festivalin temel amacıdır.

Festivalin bir diğer amacı da sinema ile ilgilenen öğrenciler, akademisyenler ve sinema alanında üretim yapan profesyonelleri bir araya getirip, düşünce ve birikimlerin paylaşılabildiği üretken bir ortam hazırlamaktır.

Kapsam

Festival kapsamında, kurmaca , belgesel ve deneysel dalında yarışmaya katılan ve ön elemeyi geçmiş olan filmlerin gösterimleri yapılacak ve filmler yarışacaktır. Ayrıca kısa film ve sinema üzerine düşünce alışverişlerinin sağlanabilmesi için çeşitli söyleşi ve etkinlikler düzenlenecektir. Bu yıl festivale yurtdışından konuk yönetmen ve akademisyenlerde katılacaklardır.Bu yıl düzenlenecek olan festivale ABD Washington Üniversitesi, Sinema-Tv bölümünden yönetmen ve akademisyen Prof.Dr.Michael Joyce jüri üyesi olarak katılacaktır.

Önem

Festivalimiz her yıl yeni yapılan öğrenci filmlerini, Üniversitemiz Süleyman Demirel Kültür Merkezinin 400 ve 800 kişilik iki sinema salonunda izleyici ile buluşturmaktadır. Sinema sektörünün önemli isimler, belgesel sinema, Türk sineması, bağımsız sinema ve sinemada senaryo gibi söyleşilerle kısa filmciler Konya’da  bir araya gelmektedir. Yarışmaya katılan filmler sinematografik açılardan, senaryo ve teknik açılardan incelenerek, bu konuda başarılı filmlere ödül verilmektedir.

Dokuz yıldır yapılan bu festival neticesinde, Konya’da kısa film ve belgesel alanında önemli bir altyapı oluşturulmuştur. Selçuk Üniversitesi’nde yaklaşık 85.000 öğrenci okumaktadır. Festival süresince yalnızca iletişim fakültesinde değil diğer fakülte öğrencileri arasındada Kısa-Ca Film Festivali’ne büyük bir ilgi gösterilmektedir. Öğrenciler festival tarihlerinde Sinema salonlarını doldurmaktadır.


Tarih

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nce bu yıl onuncusu düzenlenecek olan Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, 31 Mart-3 Nisan 2010 tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Ödüller

En İyi Kurmaca Film
En İyi Belgesel Film
En İyi Deneysel Film
Prof. Dr. Alim Şerif ONARAN Özel Ödülü (Kurmaca Dalı)
Süha ARIN Özel Ödülü (Belgesel Dalı)
Kurmaca Dalı Jüri Özel Ödülü
Belgesel Dalı Jüri Özel Ödülü
Deneysel Dalı Jüri Özel Ödülü

Başvuru:


  • Filmlerin birer adet DVD kopyası, yönetmenin özgeçmişi ve film bilgileri CD ortamında aşağıdaki adrese gönderilecektir
  • Festivalin ulusal ve uluslar arası yarışma bölümüne son katılım tarihi: 10 Mart 2010
  • Uluslararası bölümde yarışacak filmler için İngilizce altyazılı kopyasının gönderilmesi gerekmektedir.
  • Katılım Formu ve diğer bilgilere festival resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.





Festival  Başvuru Adresi:

Selçuk Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Suha Arın Kısa-Ca Film Atölyesi
Alaeaddin Keykubat Kampüsü / KONYA

Tel: 0332 223 36 99
Cep: 0544 427 68 41


Devamını Oku

2. El Kısa Film Festivali IV




2010 yılında dördüncüsü düzenlenecek 2. El Kısa Film Festivali bu sene dünyaya açılıyor! Kısa film severleri dünya çapında film ve yönetmenlerle buluşturmayı hedefleyen festival bu sene de sıra dışı ve kaliteli etkinlikleriyle diğer festivallerden ayrılacak.
 
Yönetmen, yapımcı, oyuncu ve akademisyenlerden oluşan seçkin jüri üyelerine dünya çapında ün yapmış isimleri de katacak olan festival, katılımcılara bu değerli konuklarıyla film yorumlarını paylaşma fırsatı sunacak.


Son Başvuru : 1 Şubat 2010
Web Sitesi 


BAŞVURU KOŞULLARI



A) Film İçin Başvuru Koşulları:


1)2. El Kısa Film Festivali’ne daha önce en az bir Kısa Film Festivali’nde elenmiş filmler katılabilir.
2)2010 Yılında belgesel ve animasyon türleri haricindeki filmlerin değerlendirilmesi yapılacak ancak festivale yollanan belgesel ve animasyon türlerindeki filmler de dâhil her filmin gösterimi yapılacaktır.
3)Belgesel ve animasyon türlerindeki filmlerin yorumlamaları bu konularda uzmanlaşmış ayrı bir jüri tarafından yapılacak ve film yönetmenlerine ulaştırılacaktır.
4) Festivale katılan her film, festival jürisine yollanacak ancak gösterim için teknik yeterlilik aranacaktır. Teknik açıdan yetersiz filmler, film sahiplerine haber verilmek koşuluyla gösterimden çekilebilecektir. Film sahibinin, filmindeki “Teknik Yeterlilik”i düzeltmesi durumunda filmler festival tarafından kabul edilecektir.
5)Festivalde Kurmaca ve Deneysel (Alternatif Kısa) olmak üzere iki kategoride film alınacaktır ve iki aşamalı jüri sistemi tarafından değerlendirilip yorumlanacaktır. Belgesel ve Animasyon türlerindeki filmlerde festivale katılabilecek ancak ‘Övgüye Değer Film’ kategorisinde değerlendirilmeyecektir.
6) Festivale katılacak filmlerin süresi (Jenerik dahil) 20 dakika ile sınırlıdır.
7) Festivale katılan 2 Adet DVD Kopyasının, belirtilen adrese ( başvuru formu dolduruldaktan sonra e-posta ile  katılımcıya gönderilen adres  gönderilmesi gerekir.
8) Festivale yapım yılı 2007-2010 arası olan filmler katılabilecektir.

B) Yönetmen için Başvuru Koşulları:  

1)Festivale katılan film yönetmeninin eğitim durumu, yaş, mezhep gibi kriterleri göz önüne alınmaz, festival tüm kamuoyuna açıktır.
2) Film sahibi (Yönetmeni) film gösteriminden doğacak her türlü sorumluluğu üstlenmekle mükelleftir.
3) Katılımcılar en fazla 3 film ile festivale katılabilirler.
4) Festivale katılan filmlerin eser sahipliği hakkı yönetmeninde saklı tutulmak üzere, 2.El Kısa Film Festivali'nin tanıtımı amacıyla çoğaltma, gösterim ve bu hakları üçüncü kişilere devir hakkı, herhangi bir bedel ödemeksizin, film sahibine bildirimde bulunmak  koşuluyla, 2.El Kısa Film Festivali tarafından kullanılabilecektir.
5) Film yönetmeni daha önce katıldığı ve ön elemede elendiği festivalleri katılım formunda göstermek (istenilen durumda ispat etmek) zorundadır. Aksi durumda festival filmi gösterimden çekme, jüriye yollamama, yapılan yorumları film yönetmenine iletmeme gibi haklarını saklı tutar.
6) Festivale katılan filmler bir ekip tarafından üretilmiş olsa da, başvuru film yönetmeni tarafından yapılmak zorundadır.
7) 2.El Kısa Film Festivali’ne katılan filmler; ses, görüntü kalitesi, DVD aktarım formatı vb. gibi teknik yeterlilik kriterlerine uygun olmak zorundadır.
Devamını Oku

Hisar Kısa Film Seçkisi'10


Son Katılım Tarihi : 5 Şubat 2010
Web Sitesi 
Başvuru Formu


Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nin 2005 yılından beri sürdürdüğü ve yılın en iyi 10 kısa filmini bir DVD’de toplayan Hisar Kısa Film Seçkisi’nde kısa filminizle yer almak istiyorsanız, başvurular başladı!

Hisar Kısa Film Seçkisi 2005 yılından bu yana yıl içerisinde Türkiye’de çekilen yüzlerce kısa filmi tarıyor, başvuruları topluyor, elemelerden geçiriyor ve jüri kararıyla seçilen 10 kısa filmi bir DVD’de toplayarak sinema okullarına, ulusal ve uluslararası yarışmalara, festivallere gönderiyor. Hisar Kısa Film Seçkisi kısa filmcilerin filmlerini ve kendilerini duyurmaları için önemli bir fırsat. Seçki’ye alınacak filmlerin ilk toplu gösterimi 3-18 Nisan 2010 tarihleri arasında İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirilecek.

Hisar Kısa Film Seçkisi 2010 iki jüri elemesiyle belirlenecek. Seçkinin ön jürisinde Altyazı Aylık Sinema Dergisi yayın kurulu üyeleri Ayça Çiftçi, Senem Aytaç, Nadir Öperli ve Mithat Alam Film Merkezi Sinefil Dergisi editörlerinden Eren Odabaşı’ndan oluşuyor.

Seçkiyi belirleyecek ana jüride ise İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan, sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan ve yönetmen Pelin Esmer yer alıyor.

Seçkiye 2009 yılı içinde üretilmiş kısa filmler, kurmaca, belgesel ve animasyonlar başvurabiliyor.  Hisar Kısa Film Seçkisi için son başvuru tarihi 5 Şubat 2010. Başvuru formu ve başvuru koşulları için 0212 287 7076 numaralı telefonu arayabilirsiniz. 



BAŞVURU KOŞULLARI

  1. Hisar Kısa Film Seçkisi’ne gönderilecek olan filmlerde 30 dakikadan uzun olmaması kaydıyla tür sınırlaması (kurmaca, deneysel, animasyon, belgesel) yoktur. Ancak jüri uygun gördüğü takdirde zaman sınırlaması kuralını kaldırabilir.
  2. Katılımcılar, eksiksiz doldurulmuş başvuru formunu ve filmin İngilizce altyazılı PAL formatında bir DVD kopyasını Mithat Alam Film Merkezi’nin (MAFM) belirleyeceği tarihe kadar Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi, Güney Kampüs, Bebek, İstanbul adresine göndermelidir.
  3. Hisar Kısa Film Seçkisi’ne gönderilecek filmlerdeki özgün olmayan müzik, görüntü vb. kullanımlarında kullanılan malzemenin telif haklarının alındığı belgelenmelidir.
  4. Hisar Seçkisi, ulusal bir yarışma olarak sadece T.C. uyruklu yönetmenlere açıktır.
  5. Katılımcılar, Hisar Kısa Film Seçkisi’ne birden fazla filmle katılabilirler.
  6. Filmin daha önce bir festivale, yarışmaya katılmış olması ya da herhangi bir festivalde ödül kazanmış olması Hisar Kısa Film Seçkisi’ne katılmasına engel değildir.
  7. Hisar Film Seçkisi’ne yurtdışından gönderilecek zarfların üzerine “No Commercial Value, Cultural Purposes Only” ibaresi yazılmalıdır.
  8. Yarışma başvuru belgesindeki imza sahibi, filmin yasal sahibi olmalıdır. Başvuru belgesinde belirtilecek tüm bilgilerin doğruluğu imza sahibini bağlar. Bu bilgiler nedeniyle doğabilecek hukuksal sorumluluk imza sahibine aittir.
  9. Jüri seçimiyle Hisar Kısa Film Seçkisi’ne kabul edilen filmler, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından Hisar Seçkisi DVD’sinde toplanır. Filmin haklarına sahip olan kişi/firma, başvuru formunu doldurarak, filminin bu DVD’de yayınlanacağını ve bu DVD’nin tanıtım amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından yurtiçi/yurtdışındaki sinema kurumlarına, festivallerine ve benzeri yerlere yollanabileceğini kabul etmiş sayılır.
  10. Gönderilen filmler MAFM tarafından kesinlikle ticari olarak kullanılmayacaktır.
  11. Katılımcı, Hisar Kısa Film Seçkisi’ne başvurduktan sonra filmini geri çekemez.
  12. Bu formda belirtilen koşullara uymayan başvurular MAFM tarafından Hisar Kısa Film Seçkisi’nden çıkarılabilir.
  13. Eleme: Başvuran filmlerin değerlendirilmesi iki etapta yapılacaktır. Öncelikle MAFM tarafından belirlenecek bir ön jüri filmlerin tamamını izleyerek ana jürinin değerlendirmesine sunacağı filmleri belirleyecektir. Ana jüri ise ön jürinin kendilerine değerlendirme amacıyla sunduğu filmleri izleyecektir. Her jüri üyesi kendi ilk on filmini sıralayarak MAFM’ye bildirecektir. MAFM jüri üyelerinin sıralamalarını değerlendirerek on filmden oluşan Hisar Seçkisi’ni belirleyecektir.
  14. Taşıma: Filmlerin gösterim kopyasının Hisar Seçkisi’ne gönderim giderleri başvuru sahibi tarafından; gösterim sonrası iade masrafları Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından karşılanacaktır.
  15. Sigorta: Seçilen filmlere ait kopyaların Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’ne tesliminden itibaren kopyayı sağlayan kişi ya da kuruluşa iadesine kadar geçen süre içindeki sigortasından MAFM sorumludur.
  16. Hisar Seçkisi’ne kabul edilen filmlerin gösterim kopyasının (mini DV, DVD, Betacam, 16mm veya 35mm) MAFM’nin belirleyeceği tarihe kadar gönderilmesi gerekmektedir.
  17. Ön eleme için gönderilmiş olan kopyalar iade edilmez ve Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nin arşivinde saklanır.
  18. MAFM arşivinde bulundurulacak olan Mini DV ve DVD kopyalar ulusal ya da uluslararası festivallerin yarışma dışı bölümleri ile daha başka uygun kültürel gösterimler için gönderilebilir. Bu durumda, eğer ulaşılabilirse, başvuru formunda imzası bulunan yapımcı ya da yönetmene haber verilir.
  19. Bu yönetmelikte belirtilmeyen diğer hususlarda, karar yetkisi, münhasıran Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi ’ne aittir.

Boğaziçi Üniversitesi, Güney Kampüs 34342 Bebek/İstanbul
T (212) 287 70 76-86 F (212) 287 70 68
E mafm@boun.edu.tr W www.mafm.boun.edu.tr
Devamını Oku

Sana Söyleyeceklerim Var


Bu blogtaki tüm yazılar için, sayfada yer almak ya da kendi yarışma/festival duyurunuzu yayınlamak için iletişime geçebilirsiniz.

Devamını Oku

1. Kısa Kes Film Yarışması



Bu sene ilki düzenlenen bir yarışma daha. Bu seferki sadece Ankara'daki liseli öğrencilerin filmlerine açık. Ayrıntılar yazının devamında.


Son Katılım Tarihi :  15 Nisan 2010
İnternet Adresi 





TED Ankara Koleji Vafkı Özel Lisesi’nin ilkini gerçekleştirdiği kısa film yarışmasının amacı liseli gençlere kendilerini ifade edebilecekleri bir ortam hazırlamaktır.


Bu yarışma ile Ankara’da öğrenim süreçlerini devam ettiren, Ankara’nın farklı sosyal ortamlarında yer alan gençlerin birbirleriyle ortak paydada buluşturulmaları sağlanacaktır.


Öğrencilerin işaretledikleri şıklar değil, hayal güçleri yarışacak.




Yarışma jurisinde;
Mustafa ALTIOKLAR (yönetmen-senarist)
Yüksel AKSU (yönetmen-senarist)
Selçuk YÖNTEM (oyuncu)
Zerrin TEKİNDOR (oyuncu)
Nehir ERDOĞAN (oyuncu)
Beren SAAT (oyuncu)
Can DÜNDAR (yönetmen-senarist)  bulunmaktadır.


PROJE GENEL KOORDİNATÖRLERİ


ÖĞRENCİLER
      Arya Su ALTIOKLAR (Proje Sorumlusu)
      Merve KARAMANOĞLU (Proje Sorumlusu Asistani)
      Zübeyde Nur ARGUN (İletişim Sorumlusu)
      Hazal ÖZTEKİN (Basın-Yayın Sorumlusu)
      Deniz Yalçın (Organizasyon Sorumlusu)
      İdil ÜNSAL (İletişim Sorumlusu)
      Melisa EKİCİ (Dekorasyon-Tasarım Sorumlusu)


REHBER ÖĞRETMENLER
Fatma SEVER
Yasemin AKDEMİR


YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI




  1. Yarışmaya Ankara’da öğrenim gören tüm lise öğrencileri (1991-1995 yıllarında doğmuş olan) katılabilir.
  2. Filmler en fazla 15 dakika uzunluğunda olmalıdır.
  3. Yarışmacı adayının filmini göndermeden önce aşağıda yer alan ön başvuru formunu eksiksiz doldurması gerekmektedir.
  4. Filmler Türkçe altyazılı olmak koşuluyla Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde olabilir.
  5. Filmlerde konu ve tür (kurmaca, deneysel, animasyon, belgesel) sınırlaması yoktur; ancak Milli Eğitim temel kanununa ve genel ahlak ilkelerine uymayan filmler değerlendirmeye alınmayacaktır. Jüri ve ön eleme ekibi bu bağlamda filmleri eleyebilir.
  6. Yarışmaya son katılım tarihi 15 NİSAN 2010’dur. Bu tarihten sonra ulaştırılan filmler elenecektir ( ön başvuru yapmış olsa bile) . Katılımcılar bu tarihe kadar aşağıda belirtilen belgeleri yarışma adresine ulaştırmak zorundadırlar. 
  7. Gönderilen kopyaları bozuk filmler, katılımcının uyarılmasına gerek görülmeden yarışma dışı bırakılırlar.
  8. Her grup ve öğrenci yarışmaya birden fazla filmle katılabilir. Ancak söz konusu filmler seçici kurul tarafından ana jürinin değerlendirilmesine sunulurken her katılımcının bir filmi esas alınarak sunulacaktır.
  9. Yarışmaya katıldıktan sonra film geri çekilemez. Kopyalar iade edilmez.
  10. Oyuncuların yetişkin olmasında bir sakınca yoktur ancak kamera arkası ekibinin, senaristin, yönetmenin lise öğrencisi olması şarttır. Filmlerde yer alan yetişkin bireyler ödül alamaz.
  11. Filmde kullanılan müziklerin telif hakkı sahipleri filmin sonunda yer almalıdır.
  12. Senaryo bir öyküden uyarlama ise, öykü sahibinin ismi filmin sonunda yer almalıdır.
  13. Ödül Töreni gecesine katılacak olan öğrenciler okullarına gönderilecek resmi bir yazıyla davet edileceklerdir. Tören TED Ankara Koleji Kampüsü’nde yapılacaktır.
  14. TED Ankara Koleji yarışmaya katılan filmlerin kullanım hakkını elinde bulundurur. Yarışmaya katılan bütün eserlerin her türlü telif hakkı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında bedelsiz ve süresiz olarak TED Ankara Koleji’ne ait olacaktır. TED Ankara Koleji yarışma yolu ile elde ettiği bu eserleri yapımcısının ismini kullanarak televizyon, internet ve diğer her türlü ortamlarda yayımlama; katalog, broşür, afiş, kitap, ajanda, takvim, dergi, CD, video ve diğer ortamlara alarak yayınını ve dağıtımını yapma, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve kültür kurumlarına gönderme ve eğitim etkinliklerinde kullanma hakkına sahip olacaktır.
  15. TED Ankara Koleji yukarıda belirtilen koşulları haber vermeksizin değiştirme hakkına sahiptir.
  16. Filmler, Türk Cumhuriyeti’nin yasa ve ilkelerine uygun olmalıdır.
  17. Yarışmacılar, yukarıda belirtilen koşulları kabul etmiş sayılır.




GEREKLİ BELGELER
Aşağıdaki belgeler bir zarf içerisinde son katılım tarihine kadar yarışma adresine ulaştırılmalıdır.


  • Filmin 2 adet DVD kopyasını (üzerlerinde filmin, yönetmenin ve okulun adı yazılı olmalıdır)
  • Filmin afişini veya filmden herhangi bir fotoğrafı (bir CD veya çıktı halinde)
  • Filmin künyesini
  • Yönetmenin ve Rehber Öğretmenin iletişim bilgilerini (e-mail, cep telefonu)
  • Öğrenci Belgelerini (okul müdürü imzalı)

Teslim Adresi: TED ANKARA KOLEJİ İNCEK KAMPÜSÜ 
LİSE MÜDÜRÜ SEKRETERLİĞİ
Taşpınar Mah. Yumrubel Mevkii No: 310
06830, İncek, Gölbaşı-Ankara



ÖDÜLLER


En İyi Film - Video Kamera  
En İyi Yönetmen - Dijital Fotoğraf Makinesi
En İyi Senaryo - Portable DVD Player      
En İyi Kız/Erkek Oyuncu - MP3 Player 


Sorularınız için: kisakesfilm@tedankara.k12.tr
(0312) 586 90 00  Dahili Numara: 1110


Devamını Oku

Ulusal Kadıköy Kısa Film Yarışması


Yarışmadan facebook'taki kısa film grubundan bir arkadaş sayesinde haberim oldu kendisine teşekkür. 


Heval Hazal Kurt


Son Katılım Tarihi : 25 Aralık 2009
Email


Avrupa Kültür Başkenti Organizasyonu bünyesinde gerçekleşecek ‘Ulusal Kadıköy Kısa Film Yarışması’ İstanbul ve Kadıköy’ün görsel sanatlar dallarının en etkili araçlarından olan, sinema sanatıyla bütünleştirmektedir. Yarışma dolayısıyla Kadıköy ilçemizin de tanıtımına katkı sağlayacaktır.




Sinema dünyasında yeni, yaratıcı fikirlerin oluşumuna destek vermek, genç sinemacıları teşvik etmek, yaratıcılıklarını sergileyebilme olanakları sunabilmesi amacıyla, Uluslararası Lions Dernekleri 11-Y Yönetim Çevresi İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy Federasyonu Kısa Film Yarışması düzenlemiştir. Diğer yandan hızla gelişmekte olan sinema alanındaki yeni atılımları ve genç sanatçıları desteklemektir.
Ulusal Kadıköy Kısa Film Yarışması üniversitelerin iletişim fakülteleri ve görsel bölümlerinde okuyan  sinema televizyon dallarında öğretim gören veya mezun tüm genç yönetmenlere açıktır.
Yarışmada 3 dalda  ödül verilecektir. Ödüller  ‘En İyi Kısa Film, En İyi Görüntü Yönetmeni, En iyi Senaryo şeklinde düzenlenmiştir.
Yarışmaya katılmak isteyenlerin aşağıdaki adresten bilgi alarak ‘Bilgi ve Katılım Form’u isteyebilirler.
ADRES:   Hakkı bey Cad.Muratpaşa Sk. Nurlaş İş Hanı No:11 K:6 34722-13 Ziverbey/İstanbul_TURKEY
Tel:       0216 349 09 16 - 348 60 43
Fax:      0216 418 26 87




KATILIM KOŞULLARI 


1. AMAÇ
Uluslararası LIONS DERNEKLERİ 118-Y YÖNETİM CEVRESİ FEDERASYONU tarafından düzenlenen “ULUSAL KADIKÖY KISA FİLM YARIŞMASI” çerçevesinde, IGLO ‘un ana sponsorluğun da SE-SAM ve KADIKÖY BELEDİYE sinin katkılarıyla, kısa film yapımını özendirmek,

Hızla gelişmekte olan sinema alanındaki yeni atılımları ve genç sanatçıları desteklemek Ulusal projelerde genç sanatçılar arasında esin paylaşımına olanak sağlayacak

Sinema dünyasında yeni, yaratıcı fikirlerin oluşumuna destek vermek, genç sinemacıları teşvik etmek, yaratıcılıklarını sergileyebilme olanağı vermek


2. YARIŞMA TARİHİ

Kısa Film Yarışması" bu yıl, LIONS ULUSAL” KADIKÖY KISA FİLM YARIŞMASI “kapsamında
21 MAYIS 2010 tarihinde CKM Kültür Merkezinde düzenlenecektir.

3. KATILMA KOŞULLARI

3.1 Filmler DVD formatında iki (2) ayrı kopya olarak gönderilir.
Kopyaların gösterime uygun resim ve ses niteliği taşıması zorunludur.
Bozuk kayıt yapılmış filmler, katılımcı yönetmenin uyarılmasına gerek kalmadan yarışma dışı bırakılır.

3.2 Kısa film yarışması başvurularında tür ayrımına (kurmaca, deneysel, canlandırma)
gidilmemiş ve yarışma tek kategoride açılmıştır. Jüri değerlendirmeyi genel olarak kısa film anlatım yetkinliğini dikkate alarak yapacaktır.

3.3 Yapımcılardan en az birinin ya da yönetmeninin T.C vatandaşı olması gerekmektedir.

3.4 Yarışmacılar bir eserle yarışmaya katılabilirler.

3.5 Yarışmaya süresi 10 dakikayı aşmayan yapımlar katılabilir. Yarışma komitesi gerekli gördüğü durumlarda sürede yüzde onluk bir dilimde istisna yapma hakkına sahiptir.
.
3.6 Yarışmaya katılmak isteyenler, başvuru belgesini, yarışama komitesinden sağlayabilir.
Başvuru belgeleri doldurularak en geç… 25 Aralık 2009 tarihine kadar yarışma komitesine ulaştırılmalıdır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular Yarışma Komitesi gerekli gördüğü takdirde bir istisna yapılarak kabul edilebilir.

3.7 Yarışmaya gönderilen bütün filmler yarışma arşivinde saklanır.

3.8 Yarışmaya katılacak fılmler için son teslim tarihi 15 Şubat 2010 dir. Yarışmaya katılmak isteyenler, en geç bu tarihe kadar komitenin aşağıdaki adresine;
i. Başvuru formunu,
ii. Eserin ıkı adet DVD kopyasını (VCD kabul edilmeyecektir)
iii.Yapıtla ilgili sahnelerden en az iki adet fotoğrafı,
iv. Yönetmenin fotoğrafı,
v. Yönetmenin kısa bir özgeçmişi
vi. Filmin kısa bir özetini teslim etmiş olmalıdırlar. DVD bantların üzerlerine ve fotoğrafların arka yüzeylerine yönetmenin adı, soyadı; filmin adı, süresi, yapım tarihi, yazılmalıdır.

ULUSLARARASI LIONS DERNEKLERİ 118-Y YÖNETİM CEVRESİ FEDERASYONU
Hakkı bey Cad.Muratpaşa Sk. Nurlaş İş Hanı No:11 K:6 34722–13 Ziverbey/İstanbul_TURKEY
Tel: 0216 349 09 16 – 348 60 43
Fax: 0216 418 26 87
E-Posta: lionskisafilmyarismasi@yahoo.com
kisafilmyarismasi@yahoo.com



3.9 Yarışacak filmlerin kopyalarının en geç… 15 Şubat 2010 tarihine kadar Yarışma Komitesinin adresine ulaştırılması zorunludur. Bu tarihe kadar gönderilmeyen filmler yarışma dışı bırakılır.
Yarışmaya katılan filmler ön elemeden geçirilecek ve sonuçlar yarışmacıların mail adreslerine ve medya aracılığıyla da duyurulacaktır. Ön eleme Kurulu, yarışama yönetimi içinden ya da dışından seçilecek uzman(lar)dan oluşur.

4. SEÇİCİ KURULU VE ÇALIŞMA KOŞULLARI

4.1 Seçiciler Kurulu 10 üyeden oluşur ve Yarışma Yürütme Kurulu tarafından sinemacılar, sinemayla ilgili dallarda akademisyenler, sinema yazarları, sinema ile ilgili kuruluşların üyeleri, film yarışmasını düzenleyicileri, farklı dallarda uzmanlaşmış olsalar da toplumdaki saygın yerleri itibariyle sinemaya bakışları önemli bulunan kişiler arasından seçilir. Jüri üyelerinde TC vatandaşı olma koşulu aranmayacaktır.

4.2 Yarışma Yürütme Kurulu, Seçiciler Kurulu toplantılarında oy hakkı bulunmayan bir gözlemciye yer verir. Gözlemci, yönteme ilişkin sorunların çözümlenmesine katkıda bulunabilir.

4.3 Seçiciler Kurulu, filmleri izlemeye başlamadan önce Yarışma Yürütme Kurulu'ndan bir görevli üye ile birlikte ilk toplantısını yapar. Bu toplantıda kendilerine Kısa Film Yarışmasıyla ilgili bilgiler verilir. Daha sonra Seçiciler Kurulu kendi içinden başkanını seçer ve çalışma yöntemini saptar.

4.4 Seçiciler Kurulu Üyeleri filmlerin hepsini izlemekle yükümlüdür.

4.5 Seçiciler Kurulu ödüllere ilişkin kararlarını, filmlerin "yaratıcı", "sanatsal" niteliklerini gözeterek ödüllerin sahiplerini saptar.

4.6 10 kişiden oluşan Seçiciler Kurulu kararlarını salt çoğunlukla ( en az 6 oy )verir.

4.7 Seçiciler Kurulu kararlarını yazılı, gerekçeli ve imzalı olarak sonuçların açıklandığı basın duyurusundan önce yarışma Yönetimi’ne teslim edecek

5. ÖDÜLLER

5.1 Seçiciler Kurulu, yarışmaya kabul edilen filmler arasından 1ci, 2ci, 3cü yü belirleyecektir.
5.2 Kısa Film 1. 8.000 TL para ödülü
2. 4.000 TL para ödülü
3. 3.000 TL para ödülü ile ödüllendirecektir


5.3 Ödül alanlara LIONS’ un ASLAN Heykeli verilir.

5.4 Seçiciler Kurulu bu yönetmelikte belirtilmeyen türde ya da sayıda ödül veremez. Ancak
LIONS ULUSAL “KADIKÖY KISA FİLM “yarışmasında ek özel ödül vermek isteyen kişi ya da kuruluşlar yarışma başlamasından en az bir hafta önce Yürütme Kurulu'na gerekçeli olarak başvurdukları takdirde durum Seçiciler Kurulu'na sunulur.

5.5 Bu ek ödüller için film seçimi ya başvuru yapan kişi ya da kuruluş tarafından belirlenip
Gerekçeli ve yazılı olarak Yarışma Yönetimi’ne bildirilir ya da ek ödül vermek isteyen kişi ya
da kuruluşlar bu seçimin Seçiciler Kurulu tarafından yapılmasını isteyebilir. Ek ödülün
Yarışma Komitesi tarafından onaylanması zorunludur.

5.6 Ödülü hak eden kişi(ler), ödülünü almak üzere Ödül Töreni'nde bizzat bulunmak
zorundadır. Ödül Törenine; Yarışma Yönetiminin kabul edeceği bir mazereti olmaksızın
katılmayan kişinin akçeli ve akçesiz hiçbir ödülü verilmez, ödül ULUSLARARASI LIONS DERNEKLERİ 118-Y YÖNETİM CEVRESİ FEDERASYONU uhdesinde kalır.

5.7 Yarışma sonuçları 21 MAYIS 2010 düzenlenecek törenle açıklanacaktır.

5.8 Para ödülü, ULUSLARARASI LIONS DERNEKLERİ 118-Y YÖNETİM CEVRESİ FEDERASYONU tarafından en geç 24 MAYIS 2010 tarihinde ödenir.

5.9 İstanbul dışından yarışmaya katılarak ön elemeyi geçen yarışmacılar, yarışma Koordinatörlüğü tarafından 1 gün süresince İstanbul da konuk edilir.


6. ÖZEL KOŞULLAR

6.1 Yarışmanın yapılabilmesi için 10 (on) film yarışmaya katılmış olması gerekir. Bu sayıya ulaşılmadığı takdirde yarışma açılamaz.

6.2 Yarışmaya başvuru belgesindeki imza sahibi, filmin yasal sahibi olmalıdır.

6.3 Başvuru belgesinde belirtilecek tüm bilgilerin doğruluğu imza sahibini bağlar. Bu bilgiler
nedeniyle doğabilecek hukuksal sorumluluk imza sahibine aittir.

6.4 Kadıköy “Kısa Film Yarışmasın” da ödül kazanan film yayınladıkları basın bültenlerinde ve yerel televizyon gösterimlerinde Lıonsun logosu ve Ana sponsorun logosunu birlikte kullanmakla yükümlüdür
7. GENEL KOŞULLAR


7.1 Bu yönetmelikte belirlenmeyen diğer hususlarda, karar yetkisi, münhasıran ULUSLARARASI LIONS DERNEKLERİ 118-Y YÖNETİM CEVRESİ FEDERASYONU aittir.

7.2 Bu yönetmelikteki her türlü değişiklik hakkı, ULUSLARARASI LIONS DERNEKLERİ 118-Y YÖNETİM CEVRESİ FEDERASYONU aittir.

7.3 Bu yönetmelik, ULUSLAR ARASI LIONS DERNEKLERİ 118-Y YÖNETİM CEVRESİ FEDERASYONU Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın onayıyla yürürlüğe girmiştir.


KADIKÖY KISA FILM YARIŞMA KOMİTESİ


Nezahat ENGİN
Kısa film Komite Başkanı

Asuman ÖZTÜRK Beynem URAN
Komite Sekreteri Basın ve Halkla İlişkiler

Saime TEZEL Özden BAYRAK Resmiye ÇİLLİ
Komite Üyesi Komite Üyesi Komite Üyesi



Devamını Oku

4. Kısadan Hisse Kısa Film Günleri


BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ
“4. Kısadan Hisse” KISA FİLM GÜNLERİ

26-28 Şubat 2010
Son Katılım Tarihi : 25 Ocak 2010
Başvuru Formu

Bahçelievler ‘Yeni Sahne’
Son Başvuru : 25 Ocak 2010

Bu yıl 4.si düzenlenecek olan “Kısadan Hisse” KISA FİLM GÜNLERİ bu yıl yine Türk Sineması’na yaratıcı isimlerin katılması ve sinema sektörüne tanıtılması amacıyla başlıyor. Gençlerin sanatsal duyarlılıklarının geliştirilmesine katkıda bulunabilmeyi ve kabul edilen tüm filmlerin sergilenmesini amaçlayan festival 26-28 Şubat 2010 Tarihlerinde Bahçelievler Belediyesi – Yeni Sahne’de düzenlenecek.

KISA FİLM GÜNLERİ’ne ulusal bünyede tüm profesyonel ve amatörler; kurmaca, canlandırma, deneysel, belgesel ve animasyon türlerinde üretilmiş filmleri ile katılabileceklerdir. Filmin daha önceden bir festivale katılmış olması yada herhangi bir festivalde ödül kazanmış olması Kısa Film Günleri’ne katılmasına engel değildir.

KISA FİLM GÜNLERİ’ ne son başvuru tarihi 25 Ocak 2010’dur. Kabul edilen filmler ise 1 Şubat 2010’da tüm katılımcılara bildirilecektir. KISA FİLM GÜNLERİ’ ne kabul edilen tüm filmlerin gösterimi yapılacak ve eser sahiplerine katılım belgesi verilecektir.

KISA FİLM GÜNLERİ kapsamındaki panel, söyleşi, workshop, özel gösterim ve kokteyl gibi etkinliklerle amatör ve profesyonel katılımcılar arasında iletişim sağlanacaktır. Ayrıca amatör sinemacıları ve sinema topluluklarını bir araya getirerek fikirlerini paylaşabileceği bir buluşma hedeflenmektedir.



İletişim
Tel. : 0212 441 98 93
E – Posta : info@kisadanhisse.com
Web :
www.kisadanhisse.com


KATILIM KOŞULLARI

1. Kısa Film Günleri’ne gönderilecek olan filmlerde 20 dakikadan uzun olmaması kaydıyla tür sınırlaması (kurmaca, animasyon, canlandırma, deneysel, belgesel) yoktur. Ancak seçici kurul uygun gördüğü takdirde zaman sınırlaması kuralını kaldırabilir.
2. Katılımcılar, eksiksiz doldurulmuş başvuru formu ve onaylanmış katılım koşulları nüshası ile filmin 2 adet DVD kopyasını ve tanıtım cd’sini 25 Ocak 2010 tarihine kadar Bahçelievler Belediyesi – Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ulaştırmış olmalıdırlar.
3. Kısa Film Günleri’ne gönderilecek filmlerdeki özgün olmayan müzik, görüntü vb. kullanımlarında kullanılan malzemenin telif hakları sorumluluğu katılımcılara aittir.
4. Katılımcılar Kısa Film Günleri’ne birden fazla film ile katılabilirler.
5. Filmler DVD formatında 2 ayrı kopya halinde gönderilir.
6. Kopyaların gösterime uygun resim ses niteliği taşıması zorunludur. Bozuk filmler, katılımcı yönetmenin ve uyarılmasına gerek kalmadan gösterim dışı bırakılır.
7. Gönderilecek DVD kopyaların üzerine açık bir şekilde; filmin adı, yönetmenin adı, filmin süresi yazılmalıdır.
8. Kısa Film Günleri’ne katılan her film için; yönetmenin biyografisi, filmin konusu ve film ile ilgili resimlerin bulunduğu bir tanıtım cd’si hazırlanıp başvuru ile gönderilmelidir. Bu bilgiler Kısa Film Günleri tanıtım broşürleri ve internet sitesinde kullanılacaktır.
9. Filmin daha önceden bir festivale katılmış olması ya da herhangi bir festivalde ödül kazanmış olması Kısa Film Günleri’ne katılmasına engel değildir.
10. Festivale yapımı 2008-2009 ve 2010 yıllarına ait olan filmlerin başvuruları kabul edilecektir.
11. Yarışma başvuru belgesindeki imza sahibi, filmin yasal sahibi olmalıdır. Başvuru belgesinde belirtilecek tüm bilgilerin doğruluğu imza sahibini bağlar. Bu bilgeler nedeniyle doğabilecek hukuksal sorumluluk imza sahibine aittir
12. Seçici kurulun seçimiyle Kısa Film Günleri’ne kabul edilen filmler, Bahçelievler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü arşivinde toplanır. Film haklarına sahip olan kişi\firma, başvuru formunu doldurarak, filmin yayınlanacağını taahhüt eder.
13. Gönderilen filmler Bahçelievler Belediyesi tarafından kesinlikle ticari olarak kullanılmayacaktır.
14. Katılımcı, Kısa Film Günleri’ne başvurduktan sonra filmini geri çekemez.
15. Bu formda belirtilen koşullara uymayan başvurular seçici kurul tarafından Kısa Film Günleri’nden çıkarılabilir.
16. Festivalin iptali için tüm haklar Bahçelievler Belediyesi’nde saklıdır.
17. Başvuran filmlerin değerlendirilmesi seçici kurul tarafından filmlerin tamamı izlenerek yapılacaktır. Değerlendirme sonucunda kabul edilen filmler 1 Şubat 2010 tarihi itibari ile ilgili internet sitesi, e-mailler ve telefon yoluyla katılımcılara bildirilecektir.
18. Filmlerin ve başvuru formlarının ilgili adrese gönderilmesi katılımcı tarafından yapılacaktır. Gerekli masraflar katılımcıya aittir.
19. Kısa Film Günleri arşivinde bulundurulacak olan DVD kopyalar ulusal yada uluslararası festivallerin yarışma dışı bölümleri ile daha başka uygun kültürel gösterimler için gönderilebilir. Bu durumda başvuru formunda imzası bulunan yapımcı yada yönetmene haber verilir.
20. Bu yönetmelik de belirtilmeyen diğer hususlarda, karar yetkisi, münhasıran Bahçelievler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından belirlenen Değerlendirme Komitesine aittir.
21. Kısa Film Günleri’ne başvuran Katılımcılar; Başvuru Formu’na imza koyarak, Kısa Film Günleri Yönetmeliği ve Başvuru formlarının tüm hükümlerini kabul ve taahhüt etmiş sayılır.
Devamını Oku

Siirt Barosu 1. Ulusal Kısa Film Festivali

Bir süre önce jürisinden dolayı eleştirdiğim ve bunu kendi blogumda yayınlamakla beraber kendilerine de mail yoluyla ilettiğim bir yazı yazmıştım. Yarışmanın yetkilileri oldukça olumlu bir yaklaşımla geri dönüş yaptılar ve daha iyi bir organizasyon için beraber çalışmaya karar verdik. Yarışma formatından uzaklaşıp; kısa filmcilerin, sinemacıların ve halkın birlikte sadece kısa film izledikleri değil aynı zamanda hep birlikte kısa film konuşabilecekleri, atölyelerle de desteklenen bir festival haline getirdik. Ayrıntılı bilgiyi yazının devamında bulabilirsiniz.

Son katılım tarihi : 1 Mart 2010



A- AMAÇ

Toplum üzerinde en çok etkisi olan sanat türlerinden biridir sinema. Karakterlerle birlikte izleyici maceraya atılır, âşık olur, aldatılır, duygulanır, sevinir, güler, düşünür ve değişir. Her film ayrı bir değişim öyküsüdür ve hayali kahramanıyla birlikte izleyicisini de değiştirir, geliştirir.

Bu sebeple sinema, sanat dalları arasında en etkileşimli olanlarındandır. Sinema ise ilk kısa filmle başlar. Sinema dediğimiz yedinci sanatın ilk örnekleri aslında kısa filmlerdir.

Kısa film, sinemanın genel gelişimine olan etkisi gibi, bir ülkenin de sinemasını ve sinemacısını oluşturacak, geliştirecek en önemli etkenlerden biridir. Ve sinemayla ne kadar etkileşimli ve paralel ilerlese de kısa film aynı zamanda kendine ait özel bir mecra, bir bağımsızlık alanıdır dolayısıyla da hep var olacaktır.

Bu sebeple toplumda kısa film bilincinin oluşması, hem kısa filmin hem de geleceğin sinemasını yaratacak olan kısa filmcilerin gelişmesi adına oldukça önemlidir. Bu gelişmeyi sağlayacak en önemli etken ise kendi sinema ve kısa film deneyimlerinden, yaşamlarından, coğrafi, siyasi ve kültürel farklılıklarından edindikleri deneyimleriyle toplumu oluşturan bireylerin filmlere bakışını öğrenmek ve onlarla birlikte geliştirmektir.

Bu anlamda fazla gösterim imkânı bulamayan kısa filmcilerin hem filmlerini halkla birlikte izleyip değerlendirebilecekleri hem de filmleri üzerine konuşabilecekleri bir ortam yaratmak önemlidir.

Biz de Siirt Barosu olarak toplumun sanatı, sanatın da toplumu değiştirip geliştirdiği temel gerçeğiyle sineması olmayan kentte, Siirt’te, geleceğin sinemasını oluşturacak kısa filmcileri Siirt halkıyla buluşturmak, birbirlerini tanımak ve anlamak için gerekli ortamı oluşturmak için yola çıktık.

Kısa film ve filmcilerini Siirt halkıyla aynı platformda bir araya getirerek; kısa film izleyerek, konuşarak, tartışarak; kısa filmcilerin halkın görüşünü, halkın da kısa filmi tanıması ve kısa film bilinci geliştirmesini, kısa film yapımını özendirmeyi ve gelişimine katkıda bulunmayı, yeni sinemacılara da böylece katkıda bulunmayı amaçladık.

Amacımız doğrultusunda 1-5 Nisan 2010 tarihlerinde baromuz tarafından daha sonradan açıklanacak etkinlik mekânında, katılım süresi dâhilinde baromuza başvurmuş kısa filmler, kısa filmciler ve Siirt halkıyla beraber izlenecek ve belirli bir süre dâhilinde üzerinde konuşularak değerlendirmesi yapılacaktır.

Kısa filmciler ve halkın birlikte yaptığı bu değerlendirmeler sonucunda 10 kısa filmden oluşan bir seçki yapılacak ve bu seçkiden oluşan DVD 10.000 adet basılarak Siirt halkına dağıtılacak böylece sadece etkinliğe katılabilen sınırlı bir kesimin değil, daha fazla insanın da kısa filmle tanışması sağlanacaktır.


B- FESTİVAL HAKKINDA

A- Festival 1 Nisan 2010/5 Nisan 2010 tarihleri arasında Siirt’te gerçekleştirilecektir. Siirt Barosu katılım yoğunluğuna göre festivalin süresini değiştirme hakkına sahiptir.

B- Festival kapsamında ayrıntıları daha sonradan açıklanacak atölyeler yapılacak ve internet sitesi üzerinden festival programıyla birlikte duyurulacaktır.

C- Festival hailindeki gösterimler ve diğer tüm etkinlikler ücretsizdir.


C- KATILIM KOŞULLARI

A- Başvuran, filmin temsil, gösterim gibi fikri ve mali haklarına haiz olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmiştir.

B- Başvuru formu http://www.siirtbarosu.org veyahttp://www.siirtgundemi.com/ adresinden indirilerek filmin yasal temsilcisi tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır.

C- Katılım için tür sınırlaması yoktur. Festival tüm kısa film ve kısa filmcilere açıktır. Türler için belirlenen süreler aşağıda belirtilmiştir.

a- Kurmaca (maksimum 20 dakika)
b- Animasyon (maksimum 20 dakika)
c- Deneysel (maksimum 20 dakika)
d- Belgesel (maksimum 30 dakika)

D- Kısa film ve canlandırma yarışmalarına 35 mm ve 16 mm’lik filmler ile video tekniği ile veya dijital teknoloji ile çekilmiş yapımlar katılabilir. Festival yönetimi filmlerin gösterim kopyalarının DVD (PAL) formatında olmasını tercih edecektir.

E- Festivale katılımda filmlerin yapım tarihiyle ilgili sınırlama bulunmamaktadır.

F- Daha önce ulusal ya da uluslar arası festivallere ve yarışmalara katılmış, ödül almış olmak festivale katılıma engel değildir.

G- Filmde kullanılan başka filmlere ait görüntüler, özgün müzik, görsel efekt ve animasyonlar gibi ilgili eserin sahibinin iznini gerektiren durumlarda bu izinlerin alınmış olması ve izin belgelerinin başvuru formuna eklenerek beraber gönderilmesi gerekmektedir.

H- Siirt Barosu, katılımların dışında uygun gördüğü kısa film ve kısa filmcileri festivale davet etme hakkına sahiptir.

İ- Siirt’te kısa film çekmek isteyen gençlere olanak yaratmak amacıyla baromuza başvuran kısa filmcilere 24 saat süreyle kamera temin edilecektir. Kamera talebinde bulunan kısa filmciler, festival gösterimlerine dâhil edildiğini kabul etmiş sayılırlar ve festivalin son katılım tarihine kadar (01 Mart 2010) filmlerini bitirmek ve festival yönetimine teslim etmekle yükümlüdürler.

J- Festivale katılmak isteyen kısa filmciler aşağıdaki belgelerle birlikte son katılım tarihi olan 1 Mart 2010 tarihine kadar film ve belgeleri festival adresine ulaştırmalıdır. Postadaki gecikmelerden Siirt Barosu sorumlu değildir.

a- Başvuru formu (eksiksiz doldurulmuş ve yönetmen tarafından imzalı)
b- Eserin bir adet DVD (PAL) kopyası (DVD üzerinde filmin adı, süresi ve yönetmeni yazmalıdır)
c- Filmle ilgili görsel dosyaların örneklerinden oluşturulmuş veri CD’si. (Film afişi, filmin sahnelerinden görseller, set fotoğrafları)
d- Yönetmenin kısa özgeçmiş ve filmografisi.

K- Bir yönetmen birden fazla filmle festivale katılabilir. Birden fazla filmle festivale katılan yönetmenler, her film için belgeleri ayrı olarak hazırlamalı, başvuru formu doldurmalı ve imzalamalıdırlar.

L- Festivale başvuran filmlerin DVD kopyaları film sahiplerine iade edilmez, Siirt Barosu arşivine dâhil edilir.

M- Festivale katılımı kesinleşmiş kısa filmciler festival tarihleri dâhilinde Siirt Barosu tarafından gerekli masrafları karşılanarak festivale katılımları sağlanacaktır.

N- Festival dâhilinde oluşturulacak halk jürisinin kısa filmcilerle birlikte belirlediği 10 adet kısa film seçkisi yapılacak ve bu seçkiden oluşan DVD 10.000 adet basılarak Siirt halkına dağıtılacak böylece sadece etkinliğe katılabilen sınırlı bir kesimin değil, daha fazla insanın da kısa filmle tanışması sağlanacaktır. Halk jürisinin oluşturan isimler aşağıdadır.


DANIŞMANAR:

VEYSEL GENÇTEN (İst. Bahçeşehir Üniversitesi/ Fotoğraf ve Video Bölümü Öğr. Gör.)
HEVAL HAZAL KURT (Kısa Filmci)

FEVZİ İĞREK (AVUKAT)
M. MURAD KORKMAZ (MEMUR / TİYATRO SANATÇISI)
NÜFEL ERSÖZ (DOKTOR)
BÜŞRA ARSLAN MEÇİN (ŞAİR/YAZAR)
MEHMET YEŞİLEL (CAFE İŞLETMECİSİ)
FİDAN PESEN ÖZDOĞAN (ECZACI)
NURULLAH SEYİDOĞLU (ÖĞRETMEN)
SONGÜL GEYİK (EV HANIMI)
HALİL LEYLAK (YRD. DOÇ/ÖĞRETİM GÖREVLİSİ)
M. EMİN SADIK (FOTOĞRAF EDİTÖRÜ)
SEYDAN ALTUNÇ (JEOFİZİK MÜHENDİSİ)
FETİYE ALGAN (HEMŞİRE)
SABAHAT ERSÖZ (RESSAM)
M. ŞAKİR ÖZMAZI (GAZETECİ/ARAŞTIRMACI)

O- Siirt Barosu festivale başvurmuş filmleri, ticari olmayan mecralarda kültürel ve araştırma amaçlı olarak, filmin yasal sahibine haber vermek koşuluyla gösterim hakkına sahiptir.

P- Festivale başvuran katılımcılar festival katılım koşullarını kabul etmiş sayılırlar.

Q- İhtilaf durumunda Siirt mahkemeleri yetkilidir.

R- Başvuru adresi: Siirt Barosu Hami Efendi Caddesi Erden Ap. Kat:1 No:2 SİİRT


SİİRT BAROSU
Başkan: M. Ali ÖZEL
Hami Efendi Caddesi Erden Ap. Kat:1 No:2 SİİRT
Telefon: 0 484 224 31 60
Faks: 0 484 224 31 60
E-posta:
siirtbarosu@hotmail.com
Web:
www.siirtbarosu.org

ÖNEMLİ NOT: Film çekmek isteyip de kamerası olmayanlara Siirt Barosu 24 saatliğine ödünç kamera verecektir.


Devamını Oku

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt