RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

Sinematek'ten Uzun Metraj Film Yapım Desteği


Sinematek derneği uzun metraj çekmek isteyenler için bir destek başvurusu açtı. Kısa Film dışında uzun metrajla da ilgilenenler için detaylar yazının devamında.





Derneğimiz, Sinemamıza yeni eserler kazandırmak ve "bağımsız sinema" yapmak isteyenleri desteklemek amacıyla bir proje başlatmıştır.
Derneğimizdeki, ekipman (kamera, ışık, ses, kurgu), ekip (sanat yönetmeni, görüntü yönetmeni, cast direktörü, yapım koordinatörü, oyuncu, crane operatörü),  çalışma üssü, dijital kurgu stüdyosu, oyuncu adayları,  yemek, yol, filme aktarma, yarışma ve festivallere gönderme ve diğer bazı giderleri karşılayacaktır. Tüm filmler imece usulü çekilecektir. Sinematek projenin yapım ortağıdır.
Düşük bütçeli "bağımsız sinema" projesi olan yönetmenler, hazırlanmış dosyalarıyla derneğimize başvurabilirler. (yalnızca yönetmenler başvurabilir) Dosya içeriğinde; film öyküsü, senaryo, çekim senaryosu, varsa story board, çekim günlüğü, olası cast listesi, olası ekip listesi, mekan dökümü, oyuncu sahne sıralaması, sanat grubu dökümü ve ayrıntılı bütçe yer almalıdır.
Başvuran yönetmen projesini, derneğimizdeki hocalarımızın olduğu bir toplantıda savunduktan ve OK aldıktan sonra çekimlere başlayabilir.
ilgilenenler; sinematekdernegi@gmail.com adresine mail gönderebilirler ya da istanbul ve ankara adreslerimize gelerek ayrıntıları görüşebilirler. 

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt