RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

2. Öğrenci İşi Kısacık Festival


Son Başvuru Tarihi : 10 Mart 2011
İnternet sayfası için tıkla

KafePi Group tarafından bu yıl 2.si düzenlenecek Öğrenci İşi Kısacık Film Festivali 28–29–30 Mart 2011 tarihlerinde; İstanbul Bilgi, Galatasaray, Yıldız Teknik, Marmara, Bahçeşehir, Koç,  Ege Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi sinema kulüpleri veya öğrencilerinin katkılarıyla gerçekleşecektir. Festivale katılacak filmler için zorunlu bir tema bulunmamaktadır.
  • Türkiye’de kısa filmin önemini pekiştirmek,
  • Sinemasever gençleri bu alana teşvik etmek,
  • Kısa filme ilgi duyan çeşitli üniversitelerden öğrenciler için ortak bir buluşma noktası yaratmak,
  • Kendilerini kısa filmle ifade eden ve bu alanda kendini geliştirmek isteyenlere geniş bir platform sunarak festival sonunda verilecek ödüllerle onları desteklemektir.
‘Hayatın ve Sinemanın İçindeki Klişeler’ festivalin etkinlikler teması olarak belirlenmiştir. Klişe kötü müdür değil midir? Tartışmasından ziyade  ‘Bildiğinizden Şaşın!’ çağrısında bulunarak alternatif ve var olanın dışına çıkmayı tüm festival katılımcılarına öneriyor. Festival temasına ilişkin çeşitli renkli etkinlikler ve söyleşiler yaparak festival katılımcılarının beğenisine sunulması planlanıyor. Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu festivalde program ve gösterim yerleri daha sonra duyurulacaktır.

Festivalde yarışan filmlere 1.2.3’lük ödülleri verilecektir. Ayrıca izleyici oylarıyla kazanan filme bu yıl  yine ‘İzleyici Ödülü’ verilecektir.

Festivalin kesinleşen jüri üyeleri;
Cem Başeskioğlu ( Senarist, yönetmen)
Tan Tolga Demirci( Yönetmen)
Banu Bozdemir ( siyad üyesi sinema eleştirmeni)
Saygın Soysal (Oyuncu)
Şenay Aydemir ( Radikal gazetesi sinema yazarı)
Bülent Doruker ( Digital film academy direktörü)

Dereceye giren filmler Bronx Pi Sahne’de gerçekleştirilecek olan kapanış ve ödül töreninde ödülleri verilerek duyurulacaktır.

Hüseyin Ağa Mah. Büyük Bayram Sk.
No:12 Beyoğlu/İSTANBUL

2 yorum:

Burak Özkan dedi ki...

Dikkat ediyorum da bir çok festival, sadece sinema öğrencilerine açık oluyor. Ama sanırım bu bütün öğrencilere açık, yoksa yanlış mı okudum?

heval hazal kurt dedi ki...

Aslında sadece sinema öğrencilerine açık festival ya da yarışma sandığınız kadar çok değil. Bu festivalin de bu seneki katılım koşulları henüz yok ancak geçen seneki duyurularında hangi bölümde okuduğu önemli olmaksızın tüm üniversite öğrencilerine açık olduğu belirtilmişti. Katılım koşulları daha detaylı olarak duyurulduğunda biz de sizlere ileteceğiz.

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt