RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

13. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festival



Son Katılım Tarihi : 25 Haziran 2010
Başvuru Formu için tıkla

Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali'nin onüçüncüsü, 29 Ekim – 4 Kasım 2010 tarihleri arasında yine İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Festival, 1997 yılından bu yana Türkiye'den ve dünyadan yüzlerce belgesel filme ev sahipliği yaptı. Çok sayıda belgeselciyi ve belgesel kuramcısını seyirciyle buluşturdu. Sinema sanatının evrenselliğini önde tutarak, belgesel sinema aracılığıyla farklı toplumların birbirlerini tanımalarının ve anlamalarının da önünü açarak sıcak bir ortam oluşturdu. Şimdi, "13.1001"de, tüm belgeselciler olarak, gerçeklerimizi ve hayallerimizi bir kez daha paylaşmaya hazırlanıyoruz.

1001 Belgesel Film Festivali'ne katılacak filmlerin seçimi, güçlü ve evrensel bir sinema dili kullanmış olmaları kadar; insanlığı yücelten değerleri, farklı kültürlerin birbirleri yerine geçirilmeden bir aradalıklarını savunmaları; insanlığın gelecek tasarımına katkı sağlamaları; farklı ve derin bakış açıları sunuyor olmaları temel ölçütleri çerçevesinde yapılır.

1001 Belgesel Film Festivali, yeryüzünün en eski metropolünde düzenlenen, İstanbul'un konumunun getirdiği şansla, aynı anda iki kıtada birden düzenlenen tek festivaldir. Ortadoğu, Kafkasya ve Balkanlarla, başka deyişle, günümüz dünyasının en sıcak coğrafyasıyla çevrili konumdadır. İşte bu nedenle, önceki yıllarda olduğu gibi, dünya belgeselcilerinin, sinemaları ve söyleyecek sözleriyle burada olmalarının, bu olağanüstü platformda belgesel sinemanın gücünü göstermelerinin önemine inanıyoruz. Tüm dünya belgeselcilerine 13. kez sesleniyoruz: Yenilenmiş atmosfer içinde, sinemanız, öykülerinizle bu yıl da bizimle, dört gözle festivali bekleyen belgesel izleyicisiyle birlikte olacağınıza inanıyoruz... 13.1001'de buluşmak üzere…




1. Festival 29 Ekim - 4 Kasım 2010 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacaktır.

2. Festivale 1 Ocak 2009 tarihinden sonra tamamlanan filmler katılabilir. Süre ve çekim formatı sınırlaması yoktur.

3. Ekte bulunan katılım formu imzalanarak aşağıdaki belgelerle birlikte gönderilmelidir:
     a. Belgeselin 2 adet DVD kopyası
     b. Belgeselin Türkçe ve İngilizce özeti (en çok 200 sözcük); elektronik ortamda
     c. Yapım ekibi listesi
     d. Yönetmenin kısa özgeçmişi ve filmografisi (film adları ve yapım yılları); cd ortamında
     e. Belgesele ait en az 3 fotoğraf ve yönetmene(lere) ait 1 fotoğraf (Tercihen fotoğraflar jpg formatında, 10x15 cm, 300 dpi); cd ortamında
     f. İngilizce anlatım ve/veya diyalog metni; cd ortamında
     g. Varsa, belgeselin internet ortamında tanıtımı için kullanılmak üzere, kısa bir tanıtım filmi; MPEG2 ya da MPEG4 formatında, en çok 2 dakika uzunluğunda ve 100mb dosya büyüklüğünde;cd ortamında
     h. Varsa, tanıtım basılı malzemesi (basın materyali, A3ya da A4 poster, kart, broşür)
     ı. Ön izleme kopyaları ve ilgili belgeler en geç 25 Haziran 2010 tarihinde festival ofisine ulaştırılmalıdır. Bu tarihten sonra gelen filmler seçim dışı bırakılacaktır.

4. Festivale katılacak filmler 28 Ağustos 2010 tarihinde başvuru sahiplerine bildirilecektir.

5. Filmler Festival’de Betacam SP, HDV ya da DVCAM formatında ve PAL standardında gösterilecektir.

6. Festivale seçilen filmlerin gösterim kopyalarının İngilizce altyazılı olarak, en geç 25 Eylül 2010 tarihine kadar  festival ofisine ulaştırılması gerekmektedir.

7. Katılımla ilgili gönderim masrafları başvuru sahibine aittir.

8. Yurtdışından yapılan başvurularda gönderinin üzerine “Kültürel Amaçlı, Ticari Değeri Yoktur / No Commercial Value For Cultural Purposes Only” yazılmalıdır.

9. Festival yürütme kurulu, katılan filmlerin gösterim gün ve saatlerini belirlemekte serbesttir.

10. Yönetmen ya da başvuru sahipleri, Festival programı kamuya duyurulduktan sonra filmlerini festivalden geri çekemezler.

11. Başvuru sahibi, Festival’in filmlerden parçaları, her filmden en fazla üç dakika olmak üzere, filmleri ve Festival’i tanıtma amaçlı kullanabileceğini kabul eder.

12. Festival’e yollanan belgesellerin DVD kopyaları BSB arşivine alınacaktır. Başvuru sahipleri filmlerinin, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde, yönetmenine haber verilmesi koşulu ile, ticari olmayan, kültürel ya da eğitim amaçlı etkinlikler kapsamında gösterilebileceğini kabul eder.

13. Festivale gönderilecek tüm materyaller için Festival adresi aşağıda belirtilmiştir.

Adres : BSB Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği
Kuloğlu Mah. İstiklal Cad. Gazeteci Erol Dernek Sok. No: 6 Kat: 4
Beyoğlu- İSTANBUL
Tel : 0 212 245 89 58 – 0 212 245 90 96
Faks : 0 212 245 89 58



0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt