RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

Metro Group 8. Kısa Film Yarışması


Metro Kısa Film Yarışması bu seneki başvurularını açtı. Detaylar aşağıda ancak gözden kaçabilir diye yarışmanın sadece sinema ön lisans, lisans ya da yükseklisans öğrencilerine açık olduğunu hatırlatalım. 


Son Başvuru Tarihi : 28 Ekim 2010
İnternet Sayfası için tıkla
Başvuru Formu için tıkla




I. AMAÇ
Türkiye'den dünyaya farklı renkler sunma potansiyeli taşıyan yönetmen adayı sinema öğrencilerinin eğitimine uluslararası platformlarda katkıda bulunmak.


II. KAPSAM

  1. Metro Group'un Türsak Vakfı'nın danışmanlığı ve işbirliğiyle her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Metro Group Kısa Film Yarışması"nın sekizincisini Mayıs-Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirecektir. 
  2. Yarışma, Türkiye'de "sinema ve iletişim" alanında eğitim veren okullarda, ön lisans, lisans veya yüksek lisans eğitimi alan  Türk öğrencilere açıktır. (2010 yılında mezun olan öğrenciler yarışmaya başvurabilir)
  3. Ana Yarışmada tema sınırlaması yoktur.
  4. Yarışmaya katılan adaylar, şartnamede yer alan koşulları kabul etmiş sayılırlar. 

III. BAŞVURU KOŞULLARI
  1. Yarışmaya katılacak filmler, tercih edilen herhangi bir formatta üretilebilir. Ancak filmler DVD formatında teslim edilmelidir. 
  2. Başvuruda bulunacak kısa filmlerde tür sınırlaması yoktur. Filmler kurmaca, deneysel, belgesel, animasyon vb türlerde olabilir. 
  3. Başvuruda bulunan filmlerin süresi 15 dakika ile sınırlıdır.
  4. Yarışmaya katılmak üzere başvuran filmler, bir ekip tarafından yapılmış olsa da, başvuru filmin tek bir yönetmeni tarafından yapılmalıdır. 
  5. Bir film için birden fazla yönetmen adıyla başvuru yapılamaz. İki veya daha fazla yönetmen imzalı filmler için başvuru tek yönetmen adına yapılmamışsa, film yarışma dışı bırakılır. 
  6. Katılımcılar birden çok filmle yarışmaya başvurabilirler. 
  7. Metro Group ve Türsak Vakfı çalışanları yarışmaya katılamazlar.
  8. Başvuruda bulunan katılımcılar filmlerini (2 kopya halinde) aşağıdaki doküman ve materyalleri en geç 28 Ekim 2010 günü saat 18.00'e kadar; Türsak Vakfı, Gazeteci Erol Dernek Sokak, 11/2 Hanif Han Beyoğlu - İstanbul adresine elden, kurye veya taahhütlü posta ile teslim etmelidirler. Postadaki gecikmelerden Metro Group ve Türsak Vakfı sorumlu değildir.  
  • Katılımcı tarafından doldurularak imzalanmış "katılım formu" 
  • Filmin sinopsisi
  • Filmin künyesi
  • Filmin, özgün senaryo ve özgün müzik eserlerinden doğan telif haklarıyla ilgili izinlerin alındığına ilişkin belgeler
  • Yönetmenin özgeçmişi, fotoğrafı, iletişim adresi ve telefonları

IV. TELİF HAKLARI
  1. Filmin yönetmeni filminde telif hakkı doğuran "senaryo" ve "müzik" eserleri kullanmış ise, bu eserlerle ilgili telifleri almış olmalıdır. Alınmaması durumunda taraflar Metro Group ve Türsak Vakfı hiçbir yükümlülüğü ve sorumluluğu almadığını kabul eder. Müzik kullanımlarında bilindiği gibi "klasik müzik" telif hakkı doğurmamaktadır. 
  2. Yarışmada dereceye giren filmlerin telif hakkı -yönetmeninde saklı tutulmak üzere- ticari olmayan anlaşmalar temelindeki çoğaltma, gösterim ve üçüncü kişilere devir hakkı Metro Group ve Türsak Vakfı'na ait olacaktır. Filmin yönetmeni yarışmada derece alan filmiyle ilgili ticari bir anlaşma yapmak istediği durumda Metro Group ve Türsak Vakfı'nı yazılı olarak bilgilendirmekle yükümlüdür.

V. FİLMLERİN İADESİ 
  1. Başvuran filmler "Metro Kısa Film Yarışması Arşivi"ne devredilmiş kabul edilir.
  2. Yarışmada ödüllendirilen filmler ise Yarışma Arşivi'nde saklanacak olup, yönetmeni bilgilendirerek ticari olmayan gösterimler kullanılabilecektir. 

VI. SEÇİCİ KURUL
Başkan
Engin Yiğitgil (Türsak Vakfı Başkanı)
Seçici Kurul
Tevfik Başer (Yönetmen)
Nebahat Çehre (Oyuncu)
Atilla Dorsay (Sinema Yazarı)
Ceyda Düvenci (Oyuncu)
Cansel Elçin (Oyuncu)
Ömür Gedik (Sinema Yazarı)
Yekta Kopan (Yazar)
Yusuf Kurçenli (Yönetmen)
Nurdan Tümbek Tekeoğlu (Metro Group Türkiye Temsilcisi)
Selçuk Yöntem (Oyuncu)

VII. DEĞERLENDİRME TAKVİMİ
Filmlerin Teslimi : 28 Ekim 2010
Ön Seçici Kurul Toplantısı : 30 Ekim 2010
Ana Jüri : 4 Kasım 2010
Sonuçlar : 9 Kasım 2010 günü kamuoyuna açıklanacaktır.

VIII. ÖDÜLLER
Birincilik Ödülü : New York Film Akademisi Londra'da 2010 yılında 1 aylık burslu sinema eğitimi
İkincilik Ödülü : 2000 Euro
Üçüncülük Ödülü : 1000 Euro

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt