RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

2. El Kısa Film Festivali IV




2010 yılında dördüncüsü düzenlenecek 2. El Kısa Film Festivali bu sene dünyaya açılıyor! Kısa film severleri dünya çapında film ve yönetmenlerle buluşturmayı hedefleyen festival bu sene de sıra dışı ve kaliteli etkinlikleriyle diğer festivallerden ayrılacak.
 
Yönetmen, yapımcı, oyuncu ve akademisyenlerden oluşan seçkin jüri üyelerine dünya çapında ün yapmış isimleri de katacak olan festival, katılımcılara bu değerli konuklarıyla film yorumlarını paylaşma fırsatı sunacak.


Son Başvuru : 1 Şubat 2010
Web Sitesi 


BAŞVURU KOŞULLARI



A) Film İçin Başvuru Koşulları:


1)2. El Kısa Film Festivali’ne daha önce en az bir Kısa Film Festivali’nde elenmiş filmler katılabilir.
2)2010 Yılında belgesel ve animasyon türleri haricindeki filmlerin değerlendirilmesi yapılacak ancak festivale yollanan belgesel ve animasyon türlerindeki filmler de dâhil her filmin gösterimi yapılacaktır.
3)Belgesel ve animasyon türlerindeki filmlerin yorumlamaları bu konularda uzmanlaşmış ayrı bir jüri tarafından yapılacak ve film yönetmenlerine ulaştırılacaktır.
4) Festivale katılan her film, festival jürisine yollanacak ancak gösterim için teknik yeterlilik aranacaktır. Teknik açıdan yetersiz filmler, film sahiplerine haber verilmek koşuluyla gösterimden çekilebilecektir. Film sahibinin, filmindeki “Teknik Yeterlilik”i düzeltmesi durumunda filmler festival tarafından kabul edilecektir.
5)Festivalde Kurmaca ve Deneysel (Alternatif Kısa) olmak üzere iki kategoride film alınacaktır ve iki aşamalı jüri sistemi tarafından değerlendirilip yorumlanacaktır. Belgesel ve Animasyon türlerindeki filmlerde festivale katılabilecek ancak ‘Övgüye Değer Film’ kategorisinde değerlendirilmeyecektir.
6) Festivale katılacak filmlerin süresi (Jenerik dahil) 20 dakika ile sınırlıdır.
7) Festivale katılan 2 Adet DVD Kopyasının, belirtilen adrese ( başvuru formu dolduruldaktan sonra e-posta ile  katılımcıya gönderilen adres  gönderilmesi gerekir.
8) Festivale yapım yılı 2007-2010 arası olan filmler katılabilecektir.

B) Yönetmen için Başvuru Koşulları:  

1)Festivale katılan film yönetmeninin eğitim durumu, yaş, mezhep gibi kriterleri göz önüne alınmaz, festival tüm kamuoyuna açıktır.
2) Film sahibi (Yönetmeni) film gösteriminden doğacak her türlü sorumluluğu üstlenmekle mükelleftir.
3) Katılımcılar en fazla 3 film ile festivale katılabilirler.
4) Festivale katılan filmlerin eser sahipliği hakkı yönetmeninde saklı tutulmak üzere, 2.El Kısa Film Festivali'nin tanıtımı amacıyla çoğaltma, gösterim ve bu hakları üçüncü kişilere devir hakkı, herhangi bir bedel ödemeksizin, film sahibine bildirimde bulunmak  koşuluyla, 2.El Kısa Film Festivali tarafından kullanılabilecektir.
5) Film yönetmeni daha önce katıldığı ve ön elemede elendiği festivalleri katılım formunda göstermek (istenilen durumda ispat etmek) zorundadır. Aksi durumda festival filmi gösterimden çekme, jüriye yollamama, yapılan yorumları film yönetmenine iletmeme gibi haklarını saklı tutar.
6) Festivale katılan filmler bir ekip tarafından üretilmiş olsa da, başvuru film yönetmeni tarafından yapılmak zorundadır.
7) 2.El Kısa Film Festivali’ne katılan filmler; ses, görüntü kalitesi, DVD aktarım formatı vb. gibi teknik yeterlilik kriterlerine uygun olmak zorundadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt