RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

International Teen Shorts Film Festival (ITSFF)


Son Katılım Tarihi : 21 Temmuz 2010
Başvuru Formu için tıkla
İnternet Sayfası için tıkla


Genç  Sinemacılar İstanbul’a Toplanıyor!


“International Teen Shorts Film Festival”, tüm dünyadan yarışma kapsamında gösterim şansı bulan 60’a yakın genç yönetmeni ağırlıyor. Kültür Sanat Girişimleri bünyesinde düzenlenmekte olan ITS’FF projesi, AB Eğitim ve Gençlik fonları tarafından destekleniyor. 


Kültür Sanat Girişimleri Derneği’nin bu yıl ilk kez düzenlediği festival kapsamında, çeşitli ülkelerden 13-19 yaş arası sinemacılar İstanbul’da buluşacak. 10-17 Eylül tarihleri arasında Beyoğlu Sineması’ndaki gösterim programıyla eş zamanlı yürütülecek atölye çalışmaları, Ceylan Özçelik, Fırat Yücel, Ümit Ünal, Selim Evci, Alexander Brondsted, Antonio Tublen, Krister Linder gibi çeşitli eleştirmen, yönetmen ve müzisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Kısa adıyla ITS’FF’in amacı, bir kısa film festivali olmaktan öte İstanbul’lu genç sinemaseverleri kısa film alanında uluslararası platforma taşımak. 


Genç yönetmenlerin filmlerinin; Go Slow, The Smallest Girl Ate the Biggest Apple, Welldone olmak üzere yarıştıkları üç kategori arasından seçilen bir filme; Altın Elma, kategori birincilerine ise; Kırmızı Elma yani elma şekeri verilecek. Ayrımcılık, çevrecilik ve engellilik açısından başarılı bulunan 3 film mor, kırmızı ve beyaz elmalar ile çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ödüllendirilecek. Yarışma dışı bölümde ise çeşitli yönetmenlerin gençlik dönemlerinde çektikleri kısa filmler gösterilecek. Konuk yönetmenlerin eşliğinde  düzenlenen atölye çalışmaları herkesin katılımına açık olacak. Yarışma dışı kalan eserler de gene bu bölümde gösterim şansı bulacak. 


Bir yıl önce kurulan Kültür Sanat Girişimleri kendini, yaratıcı zekâya hizmet etmek ve bu zekanın kendini gerçekleştirmesini kolaylaştırmak amacıyla dernekleşmiş 110 kişiden oluşan bir proje motoru olarak tanımlıyor. Farklı alanlardan gönüllü ve profesyonellerin bir araya gelmesiyle oluşan Dernek, ekibinde reklam, halkla ilişkiler ve organizasyon uzmanlarını da barındırıyor. 


Gençlik faaliyetlerine yönelik destek sistemlerini güçlendirmek ve bu alanda hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini arttırmak da KSGD’nin bu projeyle gerçekleştirmeyi planladığı dolaylı hedefleri arasında.  Bu doğrultuda, festival süresince ve hazırlık aşamasında proje finansmanı, çeşitli fonlar ve özel sektörle sponsorluk ilişkileri konularında bilgi ve tecrübe paylaşımı KSGD’nin ITS’FF kapsamında düzenleyeceği seminerlerin konusunu oluşturacak.


KATILIM KOŞULLARI 
KÜLTÜR SANAT GİRİŞİMLERİ DERNEĞİ (KSGD olarak anılacaktır) bünyesinde oluşturulan, bir Avrupa Birliği Yerel Gençlik Projesi (1.2.2) olarak Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Fonları tarafından desteklenen “TR - 12 - 785 - 2009 - R5” proje numaralı ve Ulusal Ajans tarafından onaylanmış INTERNATIONAL TEEN SHORTS FILM FESTIVAL (ITSFF olarak anılacaktır), KSGD resmi web sitesinde bildirilecek resmi yer ve zaman bildiriminden itibaren, 7 günlük süre zarfında gerçekleşmesi hedeflenen, dünyanın her yerinden 13 – 19 yaş arası genç sinemacıların katılabileceği bir kısa film festivalidir. Festivalin ana amacı eğitim ve sosyal statü gözetmeksizin katılımcılar ve izleyiciler arasında üreticilik ve kültürel farkındalık olgularını geliştirmektir.


1. Festivale 13 -19 yaş aralığında olan genç yönetmenler katılabilir.

2. Festival kapsamındaki film gösterimleri İstanbul Beyoğlu Sineması’nda gerçekleştirilecektir.

3. Festival 7 gün sürecektir.

4. Katılımcıların göndermiş olduğu filmler 3 ana dalda ödüllendirilmek üzere değerlendirmeye alınacaktır.

5. Değerlendirme ön jüri ve final jürisi olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleşecektir.

6. Yarışma kapsamında gönderilen filmlerin tamamının gösterimi yapılacaktır.

7. Ön jüri değerlendirmesini geçen filmlerin yönetmenleri, filmleri ile birlikte Türkiye’de ağırlanacaktır.

8. Final jürisinin oylarıyla her kategorinin kazananı belirlenecek ve ödüllendirilecektir.

9. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları da kendi belirledikleri filmleri özel olarak ödüllendirecektir.

10. Ön jürinin ve final jürisinin kararı kesindir ve itiraz edilemez.

11. Ön jüriyi geçen ve Türkiye’de ağırlanacak olan genç sinemacılarım tam kapsamlı sağlık sigortalarının olması gereklidir.

12. Türkiye’de reşit olma yaşı 18 olmasından dolayı, ağırlanacak olan katılımcılardan 18 yaşın altında olanlar en geç gece 12’de konaklama yerine varmış olmalıdır. Ayrıca reşit olmayan genç sinemacılar, anlaşmalı mekanlar haricinde içki satan hiç bir mekana giremezler.

13. 18 yaşın üstündeki katılımcılar ise, konaklama yerine giriş ve çıkışlarını ITSFF grubundan birine bildirmek kaydı ile gece çıkmak için izin alabilirler.

14. 18 yaşın altındaki her katılımcının velisi tarafından imzalanmış bir muvaffakiyetname teslim etmesi zorunludur.

15. Türkiye’ye misafir olarak gelen katılımcıların festival süresince karşılaşabileceği her türlü tehlike (hırsızlık, gasp, kaçırılma, kaybolma vb.) ITSFF yetkililerinin 24 saat boyunca katılımcıların ailelerine ulaşabilmesi için ailelerinden iki kişiye ait irtibat numarası belirtmeleri gerekmektedir.

16. Ön jüriyi geçen katılımcılar Türkiye’de ITSFF yetkililerinin danışmanlığında oluşacak festival ve İstanbul’la ilgili bir oryantasyon toplantısına katılacaklardır.

17. KSGD festivalin başladığı günden itibaren 2 yıl boyunca gönderilen filmlerin gösterim hakkına sahiptir ve bu filmlere ait her türlü yazılı ve görsel malzemeyi istediği alanda kullanabilir.

18. Filmler jenerik dahil en fazla 15 dakika uzunluğunda olmalıdır.

19. Film ekibinin diğer üyeleri herhangi bir yaş aralığında olabilir.

20. Katılımcılar 21 Temmuz tarihine kadar belirtilen adrese;

-Filmin 3 adet dvd kopyası (ingilizce alytyazısıyla beraber), ve altyazıların basılı metni

-İmzalı kayıt formu (web sitesinde bulunan sözleşmenin çıktısı kişi ve varsa velisi tarafından imzalanacaktır.)

-Filme ait 2 adet yüksek çözünürlüklü görsel ve yönetmenin fotoğrafı

-Türkiye'den katılanlar iki adet arkalı önlü kimlik fotokopisi, yurtdışından katılanlar ise pasaportlarında bulunan kimlik bilgilerinin 2 adet fotokopisini göndermelidirler.

21. Filmler PAL sistemi ile kayıt edilmiş olmalıdır.

22. Filmlerin gösteriminde 3.kişiden kaynaklanan telif problemleri eser sahibinin sorumluluğundadır.

23. Gönderilen filmler KSGD’nin arşivinde saklanır, iade edilmez.

24. Yurtdışından gelen katılımcılar tüm seyahat masraflarını kendileri karşılayacaktır. Yurtiçinden gelen katılımcıların seyahat masraflarını KSGD karşılayacaktır. 25. Festival programı açıklandıktan sonra, festivalin balamasından 3 hafta önceye dek programda her türlü değişiklik yapılabilir. Katılımcılar bu güncellemeleri festivalin resmi web sitesinden takip etmekle yükümlüdür.

26. Festivale katılan ve bu katılım formunu imzalayan her kullanıcı yukarıdaki maddeleri kabul etmiş sayılır. KSGD festival sürecinde sözleşme maddelerini haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar. Bu metinde belirlenmeyen diğer hususlarda karar yetkisini KSGD adına ITSFF ekibi kullanır.





Gönderim Adresi
INTERNATIONAL TEEN SHORTS FILM FESTIVAL
Posta Kutusu 99 Beyoğlu / İstanbul
Organizasyon: 
http://www.ksgd.org.tr
http://itsff.org/itsff6.swf


1 yorum:

karisello dedi ki...

numaraları sitesinde yanlış verilmiş farklı yerler çıkıyor.

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt