RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali 2011


!F İSTANBUL'UN KISALARI BAŞKADIR! 


Son Başvuru Tarihi :  29 Kasım 2010
Başvuru formu için tıklayın 
İnternet sitesi için tıklayın

!f İstanbul sizi ve yaptıklarınızı merak ediyor, tanışmak, tanıştırmak istiyor, kısalarınızın yolunu gözlüyor...
 
Onuncu yılına geri sayan !f İstanbul yeni Türkiye sinemasına ışık tutan "Türkiye'den Kısalar" gösterimleri için değerlendirilmek üzere Türkiyeli yönetmenlerin ve film ve video üreten herkesin kurmaca, belgesel, animasyon ve hareketli görüntü ile üretilmiş her tür ve lezzetteki kısalarını bekliyor.

!f İstanbul kısalarınızı yarıştırmaz! "Türkiye' den Kısalar" gösterimleri kısalarınızı programlayarak gerçek bir festivalde, profesyonel bir sinema salonunda ve profesyonel şartlarda izleyici ile buluşturur, uluslarası dolaşıma sokar, izleyiciler de bir yönetmeni ödüllendirir. !f İstanbul'da birbiriniz ile yarışmaz, hep beraber festival havasını solursunuz. !f İstanbul Türkiye'den Kısalar festival süresince İstanbul AFM Fitaş Beyoğlu, İstanbul Kadıköy KargART ve !f Ankara'da izleyiciler ile buluşur. Festival sonrasında !f İstanbul ile bağınız kopmaz, filmleriniz yurtiçi ve yurtdışında çeşitli festivallere önerilir. !f İstanbul Türkiye'den Kısalar programları sonraki yıllarda da yurtiçi ve yurtdışında çeşitli festivallere konuk olmaya devam eder.

!f İstanbul kısalarınızı ve sizi sınırlamaz! !f İstanbul Türkiyeli yönetmenlerin ve film ve video üreten herkesin kurmaca, belgesel, animasyon ve hareketli görüntü ile üretilmiş her tür ve lezzetteki kısalarını, süre dahil hiç bir sınırlama olmadan değerlendirmeye alır. !f İstanbul "Türkiye'den Kısalar" sınır tanımayan yönetmenlerin son bir yıl içerisindeki eğilimlerinin, yetkinliklerinin ve getirdikleri yeni önermelerin bir dökümünü yapmayı amaçlar. 

!f İstanbul size film siparişi vermez! !f İstanbul'da kısalarınızın belli bir konuda, belli bir formatta, !f İstanbul için çekilmiş, daha önce gösterilmemiş, ödül almamış, olması gerekmez! !f İstanbul sizin yaptıklarınızı merak eder, değer verir. 

!f İstanbul kısalarınızı birbiri ardına dizmez! !f İstanbul'da "Türkiye'den Kısalar", tıpkı festivaldeki diğer uzun metraj filmler gibi belli tematik programlar içinde derlenerek izleyiciler ile buluşur. !f İstanbul gösterime aldığı her kısanın bir açıdan önemli olduğunu düşünür. Bu kısa ya en basitinden o senenin eğilimlerini yansıtıyordur, ya yeni bir önermesi vardır, ya !f İstanbul'un önemli bulduğu bir konuya özgün bir biçimde eğiliyordur, ya festival komitesinin kalbini çalmış veya kafasını karıştırmıştır.

Kısaca !f İstanbul sizi ve yaptıklarınızı merak eder, tanışmak, tanıştırmak ister, kısalarınızın yolunu gözler.

KATILIM ŞARTLARI ve GÖNDERİM KURALLARI

 

!f İstanbul Türkiye'den Kısalar gösterimleri için değerlendirilmek üzere göndermek istediğiniz her kısa için "!f İstanbul Türkiye'den Kısalar Başvuru Formu”nu doldurup,  DVD-Video formatındaki ön izleme kopyalarını,
adınız, soyadınız, e-posta adresiniz, telefon numaranız ile birlikte 29 Kasım 2010 tarihine kadar, 

 Orton Akıncı / !f İstanbul Türkiye'den Kısalar"
Bankalar Caddesi Yanıkkapı Sok. No:3
Suma Han 1. Kat Karaköy İSTANBUL 


adresine ulaştırmanız gerekmektedir.

!f İstanbul Türkiye'den Kısalar ile ilgili bilgileri aşağıda okuyabilirsiniz. "!f İstanbul Türkiye'den Kısalar Başvuru Formu”nu doldurarak, aşağıda yazan maddeleri okumuş ve kabul ettiğinizi beyan etmiş olmaktasınız.

!f İstanbul "Türkiye'den Kısalar" gösterimleri ile ilgili bilgiler;

  1. Türkiyeli yönetmenlerin 2010 yapımı kısaları başka bir sınırlama olmadan !f İstanbul festival yönetimi tarafından değerlendirmeye alınacaktır. Filmin yapım yılı olarak "!f İstanbul Türkiye'den Kısalar Başvuru Formu”ndaki beyan ve varsa film jeneriğinde belirtilen yıl esas alınmaktadır.
  2. Değerlendirme sonucunda programlanarak gösterime alınan filmler başvuru yapan tüm yönetmenlere bildirilecek ve gösterime alınan filmlerin yönetmenlerinden gösterim ve katalog ile ilgili diğer malzemeler ayrıca istenecektir.
  3. Gösterime alınan filmler !F İstanbul 2011 kapsamında AFM Fitaş Beyoğlu Sinemaları ve Kadıköy Kargart'ta ayrıca !f Ankara 2011 kapsamında Ankara'da ücretsiz olarak gösterime girecektir. Bu filmlerin tümü veya bir bölümü festival sonrasında !f İstanbul'un bağlantıda bulunduğu çeşitli yurtiçi ve yurtdışı festivallerde, düzenleyici kurumun şartlarında gösterime girebilmektedir. Bu durumda yönetmenler her aşamada bilgilendirmekte ve onayları sorulmaktadır.  Kimi durumlarda düzenleyici kurum !f İstanbul'dan öneri alarak filmlerin yönetmenleri ile kendileri iletişime geçebilmektedir. Bu durumda film bilgileri ve yönetmen kontakları ilgili kuruma iletilmekte, gerekli durumlarda ön izleme kopyaları gönderilmekte ve durum yönetmenlere bildirilmektedir. !f İstanbul organizasyonu dışındaki gösterimler için !f İstanbul karşı kurumlardan gerekli gösterim ve organizasyon şartlarını talep edilmektedir fakat bu gösterimlerde yönetmenlere ve hak sahiplerine karşı her konuda sorumlu olan gösterimi düzenleyen kurumdur.    
  4. Başvuru kopyaları !f İstanbul arşivinde saklanmakta  ve gerektiğinde kar amacı gütmeyen diğer kurumlara devredilebilmektedir.
  5. Gösterime seçilen filmlerin gösterimine girebilmeleri için tüm gösterim haklarını elinde tutan kişi, kurum veya kişilerin gösterime dair onaylarını imzalı bir şekilde beyan etmesi gerekmektedir. Bununla ilgili formlar, kısaları gösterime seçilen yönetmenlere daha sonra iletilecektir.
  6. !F İstanbul 2011 kapsamında AFM Fitaş Beyoğlu Sinemaları'ndaki tüm gösterimler elektronik altyazı ile gerçekleştirilmektedir. Türkçe filmler İngilizce, İngilizce filmler Türkçe, diğer dillerdeki filmler hem İngilizce hem Türkçe altyazı ile gösterilmektedir. Gösterime seçilen filmlerin üzerinde söz konusu altyazı bulunmaması durumda !f İstanbul başvuru sahibinden filmin ilgili altyazı metnini veya orijinal filmin diyalog listesini talep eder ve !f İstanbul filmin çevirisini yapar. Film bu çeviri ile gösterilir.
  7. !F İstanbul 2011 kapsamında AFM Fitaş Beyoğlu Sinemaları'ndaki gösterimler sırasında, o gösterimdeki tüm filmlerin oylandığı bir "İzleyici Oylaması" gerçekleştirilir. Tüm gösterimler tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecek oy sayımı sonucunda tüm gösterimler birlikte değerlendirilecek ve gösterimdeki film sayısı, salondaki seyirci sayısı gibi parametreler göz önüne alınarak bir puanlama yapılacak ve en çok puanı alan filmin bir yönetmeni !f İstanbul'un konuğu olarak !f İstanbul'un önereceği uluslararası bir film festivaline izleyici olarak katılmaya hak kazanacaktır. "İzleyici Oylaması" sonucunda birinci olan filmin birden fazla yönetmeni var ise, yönetmenler aralarında anlaşarak !f İstanbul'a ödülden yararlanacak bir kişiyi bildirirler.
  8. Kısaların değerlendirmeye alınabilmeleri için "!f İstanbul Türkiye'den Kısalar Başvuru Formu”nun doldurulmuş olması ve dvd-video formatındaki ön izleme kopyalarının belirtilen tarihte, belirtilen adrese ulaştırılmış olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde kısalar değerlendirmeye alınamayacaktır.    
  9. "!f İstanbul Türkiye'den Kısalar Başvuru Formu”nu doldurarak filmi gönderen kişi, film(ler)in !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali kapsamında gösterimine yasal olarak izin verme hakkı bulunan kişidir. Bu kişi aynı zamanda film(ler)in gösterimi ile ilgili hakların kendisinde olduğunu beyan etmiş olur. 
Başvuru sahipleri yukarıdaki açıklamaları okumuş ve kabul etmiş sayılırlar. !f İstanbul zorunlu hallerde yukarıda belirtilen şartlarda değişiklik yapma hakkını saklı tutar. 

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt