RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

10. Kısa-Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali


Son Katılım Tarihi : 10 Mart 2010
Web Sitesi
Email





Amaç

Sinema sanatında özgün fikirler üretebilecek, farklı bakış açılarıyla sinemaya katkıda bulunabilecek sinema öğrencilerinin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine yardımcı olmak, kısa filmin uluslararası gelişmesine katkıda bulunmak ve kısa filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak festivalin temel amacıdır.

Festivalin bir diğer amacı da sinema ile ilgilenen öğrenciler, akademisyenler ve sinema alanında üretim yapan profesyonelleri bir araya getirip, düşünce ve birikimlerin paylaşılabildiği üretken bir ortam hazırlamaktır.

Kapsam

Festival kapsamında, kurmaca , belgesel ve deneysel dalında yarışmaya katılan ve ön elemeyi geçmiş olan filmlerin gösterimleri yapılacak ve filmler yarışacaktır. Ayrıca kısa film ve sinema üzerine düşünce alışverişlerinin sağlanabilmesi için çeşitli söyleşi ve etkinlikler düzenlenecektir. Bu yıl festivale yurtdışından konuk yönetmen ve akademisyenlerde katılacaklardır.Bu yıl düzenlenecek olan festivale ABD Washington Üniversitesi, Sinema-Tv bölümünden yönetmen ve akademisyen Prof.Dr.Michael Joyce jüri üyesi olarak katılacaktır.

Önem

Festivalimiz her yıl yeni yapılan öğrenci filmlerini, Üniversitemiz Süleyman Demirel Kültür Merkezinin 400 ve 800 kişilik iki sinema salonunda izleyici ile buluşturmaktadır. Sinema sektörünün önemli isimler, belgesel sinema, Türk sineması, bağımsız sinema ve sinemada senaryo gibi söyleşilerle kısa filmciler Konya’da  bir araya gelmektedir. Yarışmaya katılan filmler sinematografik açılardan, senaryo ve teknik açılardan incelenerek, bu konuda başarılı filmlere ödül verilmektedir.

Dokuz yıldır yapılan bu festival neticesinde, Konya’da kısa film ve belgesel alanında önemli bir altyapı oluşturulmuştur. Selçuk Üniversitesi’nde yaklaşık 85.000 öğrenci okumaktadır. Festival süresince yalnızca iletişim fakültesinde değil diğer fakülte öğrencileri arasındada Kısa-Ca Film Festivali’ne büyük bir ilgi gösterilmektedir. Öğrenciler festival tarihlerinde Sinema salonlarını doldurmaktadır.


Tarih

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nce bu yıl onuncusu düzenlenecek olan Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, 31 Mart-3 Nisan 2010 tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Ödüller

En İyi Kurmaca Film
En İyi Belgesel Film
En İyi Deneysel Film
Prof. Dr. Alim Şerif ONARAN Özel Ödülü (Kurmaca Dalı)
Süha ARIN Özel Ödülü (Belgesel Dalı)
Kurmaca Dalı Jüri Özel Ödülü
Belgesel Dalı Jüri Özel Ödülü
Deneysel Dalı Jüri Özel Ödülü

Başvuru:


  • Filmlerin birer adet DVD kopyası, yönetmenin özgeçmişi ve film bilgileri CD ortamında aşağıdaki adrese gönderilecektir
  • Festivalin ulusal ve uluslar arası yarışma bölümüne son katılım tarihi: 10 Mart 2010
  • Uluslararası bölümde yarışacak filmler için İngilizce altyazılı kopyasının gönderilmesi gerekmektedir.
  • Katılım Formu ve diğer bilgilere festival resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.





Festival  Başvuru Adresi:

Selçuk Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Suha Arın Kısa-Ca Film Atölyesi
Alaeaddin Keykubat Kampüsü / KONYA

Tel: 0332 223 36 99
Cep: 0544 427 68 41


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Jüri üyeleri kimler acaba?

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt