RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

13. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali



Uçan Süpürge bu seneki başvurularını açtı. Ayrıntılar aşağıda. Ancak hatırlatayım bu festival sadece kadın yönetmenlere açık.


Son Katılım : 1 Mart 2010
Web Sayfası 
Başvuru Formu


KURALLAR

1.    Genel


1.1. Festivalin ana amacı yerli ve yabancı kadın yönetmenleri seyirci ile buluşturmak; sinemayı feminist bir bakış açısıyla yeniden değerlendirmek ve kadınların bu sektördeki deneyimleri ve karşılaştıkları sorunlarla ilgili bir tartışma platformu yaratmaktır.
1.2. 13. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 6-13 Mayıs 2010 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecektir.
1.3. Kadın yönetmen tarafından çekilmiş ya da yönetmenlerinden en az birinin kadın olması koşuluyla uzun, belgesel, kısa film ve canlandırma filmler festivale başvuru yapabilirler. 
1.4. Festival programında yer alan filmlerin gösterim formatı 35 mm. ya da Beta-cam SP PAL’dır.
1.5. Uzun filmlerin gösterim formatı 35 mm. olmak zorundadır.
1.6. Seçilen filmler Türkçe elektronik altyazı ile gösterilecektir. Filmlerin 35 mm. kopyaları İngilizce altyazılı olmalıdır.
1.7. Başvuran filmlerin tüm tanıtım materyalleri festival komitesine temin edilmelidir.

2.    Tanıtım materyallerini teslim kuralları ve tarihleri


2.1. Ön eleme materyallerini festival komitesine ulaştırmak için son tarih 1 Mart 2010’dur.
2.2. Başvuru sahiplerinin aşağıdaki materyalleri sağlaması gerekmektedir.
·         Eksiksiz doldurulmuş bir başvuru formu.
·         Filmin DVD kopyası
·         Filmin fragmanı
·         Filmin Türkçe ve İngilizce özeti
·         Yönetmenin biyografisi ve filmografisi
·         Filmden fotoğraflar (yüksek çözünürlükte veya basılı)
·         Yönetmenin fotoğrafı (yüksek çözünürlükte veya basılı)
·         Poster (en az 3) ve/veya broşür (en az 10)
·         Press book, elektronik basın dosyası
2.3. Belirtilen materyaller eksiksiz bir şekilde aşağıdaki adrese gönderilmelidir:
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali
Büyükelçi Sokağı 20/4 06700 Kavaklıdere / Ankara
3.4 .Yukarıda belirtilen materyaller iade edilmeyecektir.

3.    Seçilen filmler


3.1. Seçilen filmin eksiksiz doldurulmuş başvuru formu ve belirtilen materyalleri, Festival kataloğunda yararlanılmak üzere festival komitesine en geç 19 Mart 2010 tarihine dek ulaştırılmadır. Gecikmeyi önlemek için bir filmin festivale kabulü kesinleştiğinde materyallerin derhal hazırlanıp gönderilmesi tavsiye edilir. Sağlanan materyallerdeki eksik ya da hatalı bilgilerin sorumluluğu festivale ait değildir. 
3.2. Katalogda yayımlanacak yazılar festivalin inisiyatifindedir.
3.3. Genel bir kural olarak filmlerin katalog bilgileri aşağıdakilerden oluşacaktır: Teknik ve artistik krediler: Filmin Türkçe, özgün ve İngilizce adı, yapım ülkesi, formatı, yapım yılı, süresi, yönetmeni, görüntü yönetmeni, kurgucusu, sanat yönetmeni, oyuncuları, aldığı ödüller, yapımcısı/yapım şirketi ve dağıtımcısı.
3.4. Festivale katılan filmlerin yeterli sayıda basın dosyası festival komitesine ulaştırılmalıdır.
3.5. Festival programına kabul edilen filmlerden en fazla 3 dakikalık görüntü, hem filmin hem festivalin tanıtımı için ulusal ya da uluslararası televizyon kanallarında gösterilmek üzere kullanılabilir.
3.6. Festival, hem seçilen filmin hem de bütün programın tanıtımını yapmak üzere kendi web sitesinde her fotoğrafı kullanma hakkına sahiptir.
3.7. Festival yönetimi seçilen filmlerin gösterim programına karar veren tek yetkilidir.
3.8. Festival yönetimi seçilmeyen filmleri bildirmekle yükümlü değildir.
3.9. Festivalin yarışmalı bölümü olan “Her Biri Ayrı Renk” bölümünde yer alan film, FIPRESCI Ödülü’nü kazanırsa, 13 Mayıs’ta yapılacak Kapanış Töreni’nin ardından üçüncü kez gösterilecektir.
3.10.                 Festivale kabul edilen filmler 10 Nisan 2010’dan sonra programdan çekilemez.  

4.    Film taşınma


4.1. Film kopyaları kaynağından gönderiliyor ve kaynağına teslim ediliyorsa navlun festival tarafından karşılanır. Eğer filmin kopyası başka bir festival ile paylaşılacak ise sadece tek yön navlun festival tarafından karşılanır.
4.2. Festivale film gönderen katılımcılar kopyanın geri gönderileceği adresi en geç 17 Nisan 2010’a kadar festival yönetimine bildirmelidir.
4.3. Festival film kopyalarının eline geçtiği andan itibaren ve geri gönderilmek üzere taşıma firmasına teslim edildiği ana kadar sigortalanmasından sorumludur. Filmin kopyası hasar gördüğünde ya da kopyanın kaybolması durumunda festival, yapımcının başvuru formunda belirttiği tutar kadar sorumlu tutulabilir.

5.    Sonuç


5.1. Festivale katılım bu koşulların tamamen kabulü anlamına gelir. Belirtilmeyen herhangi bir durumda festival yönetimi karar vermeye yetkilidir.



UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ
Büyükelçi Sokağı. 20/4 Kavaklıdere
Ankara / TURKEY
Tel: +90 312 427 00 20 / Fax: +90 312 466 55 61

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Heval Hanım aklıma takılan birşeyi sormak istiyorum.Ön katılım tarihi ve koşullarını yazmışsınız.Fakat ben ucansupurge.org adlı adreste böyle bir bilgiye rastlamadım.Beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.En kısa zamanda cevap vermenizi umuyorum.Teşekkürler...

heval hazal kurt dedi ki...

Merhaba.
Verdiğim linkle festival hakkında bilgilere ulaşabilirsin. Aslında yazının içinde de web sayfası bölümünde var ama gözden kaçmış olabilir. Umarım işine yarar. Görüşmek üzere.

http://www.ucansupurge.org/kadinfilmlerifestivali/index.html

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt