RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

İstanbul Lisesi 7. Liseler Arası Ulusal Kısa Film Yarışması


Sadece liseli kısa filmcilere açık olan İstanbul Lisesi Kısa Film Yarışması bu seneki başvurularını açtı. Özellikle geleceğini sinema üzerine kurmaya niyetli, kısa filme hevesli ancak büyük festivallerin arasında kaybolma korkusu olan liseli kısa filmcilerin ya da kısa filmci olmak isteyenlerin -korkmadan- mutlaka katılması gereken bir yarışma. Basın bültenleri ve gerekli diğer detaylar yazının devamında. 


Son Başvuru : 10 Mayıs 2010
Web Sayfası 


BASIN BÜLTENİ



Türkiye'nin köklü okullarından olan İstanbul (Erkek) Lisesi 6 sene önce düzenlemeye başladığı, Türkiye'deki lise öğrencileri arasında düzenlenen ilk ve tek ulusal kısa film yarışması olma özelliğine sahip olan Liseler Arası Kısa Film Yarışması'nı bu sene de tüm Türkiye genelinde devam ettiriyor. Amacı öğrencilere genç yaştan itibaren sinema sevgisi kazandırarak Türk sinemasının geleceğine katkıda bulunmak olan yarışma, genç yönetmen adaylarına fırsatlar sunuyor. İstanbul Lisesi Liseler Arası Kısa Film Yarışması tüm lise öğrencilerini film çekmeye davet ediyor. Sinema çevreleri tarafından büyük takdir gören yarışma, geçtiğimiz sene, Isparta’dan Sinop’a, İzmir’den Gaziantep’e; ülkemizin dört bir yanından gelen 114 kısa filme ev sahipliği yaptı.
Yarışma jürisinde;  oyuncu Erkan Can, Serra Yılmaz, Güven Kıraç, Ruhi Sarı, Hasibe Eren, Bennu Yıldırımlar, Serdar Orçin, Akasya Asıltürkmen;  senarist ve yönetmen Ümit Ünal;  yönetmen Selim Demirdelen, Selim Evci;  sinema eleştirmeni ve yazar Yekta Kopan, Yeşim Tabak, Ceylan Özçelik;  İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhan Kandemir, CNBC-E  Dergisi sinema editörü Süha Çalkıvik ve İELEV Genel Müdürü Kemal Kafadar yer alıyor.
Jüri değerlendirmesi sonucunda birinci seçilen filmin yönetmenine HD kamera, ikinciye dijital fotoğraf makinesi, üçüncüye IPOD ve mansiyon olarak DivX DVD Oynatıcı gibi çeşitli ödüller veriliyor.
Son katılım tarihi 10 Mayıs 2010! Yarışma sonuçları, genç sinemacı öğrencilerin ustalar ile bir araya geleceği ve ödüllerin sahiplerini bulacağı, haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek olan ödül gecesinde açıklanacak.
Yarışma süreci, katılım şartları, ön başvuru ve iletişim için tüm bilgi ve gelişmelere İstanbul Lisesi Sinema Kulübü internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Okul Telefonu: 0(212) 514 15 70

İstanbul Lisesi Sinema Kulübü


KATILIM KOŞULLARI

1) Yarışmaya Türkiye sınırları ve KKTC içerisindeki lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler katılabilir.
2) Filmler jenerik dahil en fazla 15 dakika uzunluğunda olabilir.
3) Filmler kurmaca türünde olmalıdır. Filmlerde konu sınırlaması yoktur; ancak Milli Eğitim ve genel ahlak ilkelerine uymayan filmler değerlendirmeye alınmayacaktır.
4) Yarışmaya 5'ten fazla animasyon film gelmesi durumunda juri animasyon filmleri ayrı bir kategoride değerlendirecektir.
5) Yarışmaya katılacak filmler orjinal formatı ne olursa olsun "PAL" sistemi ile kaydedilmiş olmalıdır.
6) Jüri ve Ön Jüri üyeleri, filmleri içerdikleri belirgin teknik hatalar yüzünden diskalifiye edebilir. Bu konuda jürinin takdiri geçerlidir.
7) "İstanbul Lisesi 7. Liselerarası Kısa Film Yarışması"na katılmak için son başvuru tarihi 10 Mayıs 2010'dur. Katılımcılar en geç bu tarihe kadar yarışma organizatörlerine;
a. Doldurulmuş ön başvuru formu, (internet sitesinden doldurulacaktır.)
b. Eserin 4 adet DVD kopyasını,
c. Filmle ilgili en az iki adet siyah-beyaz veya renkli fotoğrafı (filmin afişi veya filmden kare),
d. Filmin özetini (en fazla 50 kelime),
e. Öğrenci belgelerini ulaştırmalıdır. ( NOT: c ve d maddeleri bir CD içinde adrese ulaştırılmalıdır. )
[Adres: İstanbul Lisesi Sinema Kulübü Türkocağı Caddesi No:4 Cağaloğlu/Fatih İSTANBUL] )
8) Her grup ve öğrenci yarışmaya birden fazla filmle katılabilir.
9)Film yönetmenleri film ekibinin diğer üyelerini serbest bir biçimde seçebilir.
10) Yarışmaya katılan filmlerde kullanılan müzik eserlerinin telif hakkı sahipleri filmin sonunda belirtilmelidir.
11) Yarışmacılar filmlerinde kendi okullarının ismini, logosunu, armasını vb. belirgin bir biçimde ön plana çıkaramazlar; yarışmacıların okullarını tanıtıcı amaçlı filmlerle yarışmaya katılamazlar.
12) Filmler ilk olarak Ön Jüri tarafından ön elemeden geçirilip asıl jüri tarafından değerlendirilecek filmler belirlenecektir.
13) Değerlendirme, seçici kurul (jüri) tarafından yapılacaktır.
14) Jüri üyeleri, detaylı organizasyon programı ve ödüller katılım sürecinde açıklanacaktır. İstanbul Lisesi Sinema Kulübü yarışma sürecinde Jüri üyeleri, program ve ödüller üzerinde haber vermeksizin değişiklik yapabilir.
15) İstanbul Lisesi Sinema Kulübü yarışmaya katılan her filmin gösterim hakkına sahiptir.
16) Ön seçici kurul ve jürinin kararı kesindir ve yargılanamaz.
17) Yarışma sonuçları, yarışma gecesinden önce yapılacak Jüri toplantısı sonucunda belirlenecek ve yarışma gecesinde açıklanacaktır.
18) Katılım Koşulları bu madde dahil 18 maddeden oluşur. Her katılımcı yarışmanın katılım koşullarını kabul etmiş sayılır ve katılım koşulları sadece yarışma organizatörleri tarafından değiştirilebilir. İstanbul Lisesi Sinema Kulübü yarışma sürecinde katılım koşullarını haber vermeksizin değiştirme hakkına sahiptir.


0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt