RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

15. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali


3-8 Aralık 2010 tarihleri arasında yapılacak olan festivalin belgesel ve kısa film yarışması da var. Yarışmayla ilgili detaylı bilgiyi yazının devamında bulabilirsiniz.

Son Başvuru Tarihi : 10 Eylül 2010
Başvuru formu için tıkla 



YARIŞMA VE BAŞVURU KURALLARI

1.
Boston Turk Festivali Belgesel ve Kisa Film Yarismasi'na 10 Eylul 2010 tarihine kadar yapilan basvurular kabul edilecektir. Festival adresine 10 Eylül 2010 tarihinden sonra ulasan basvurular kabul edilmeyecektir. Festival yonetimi, basvuru suresinin uzatilmasi hakkini sakli tutar. 
2.
Festival programi (a) Yarisma Bolumu;
(b) Yarisma Disi Bolum
 olmak uzere iki bolumden olusmaktadir. Basvuruda bulunanlardan, bu bolumlerden hangisine basvurduklarini Basvuru Formu'nda belirtmeleri istenmektedir. Bununla beraber, Secici Kurul degerlendirme sonucunda, Yarisma bolumu icin basvuruda bulunulan filmleri Yarisma Disi Bolum'e secme hakkini sakli tutar. 
3.
Filmler icin herhangibir konu sinirlamasi yoktur.
4.
Kisa filmler en fazla 45 dakika, belgesel filmler en fazla 180 dakika sureli olabilir.
5.
Baska festivallere katilmis olan filmler Festival'e basvurabilir. 
6.Filmin yapim tarihinin Festival tarihinden en gec iki yil icinde olmasi gerekmektedir. Iki yildan daha eski filmler icin yapilan basvurular kabul edilmez. 
7.Her yonetmen/yapimci herbir kategori icin yalniz tek bir filmle basvuruda bulunabilir.
8.Yarisma veya Yarisma Disi Bolum icin yapilan basvurularin asagidaki Festival adresine, 10 Eylul 2010 tarihine kadar Festival Secici Kurulu'nun eline gececek sekilde postalanmasi gerekmektedir. Basvuru paketinde yer almasi istenen belgeler asagida siralanmistir:
  • Doldurulmus ve imzalanmis basvuru formu 
  • Secici Kurul'un degerlendirmesi icin kullanilmak uzere filmin 4 adet DVD veya VHS (tercihan NTSC) kopyasi; Ingilizce altyazili. Lutfen dikkat! DVD'lerde donma gibi bir izlenme sorunu oldugu takdirde basvurunuz dikkate alinmayacaktir.

  • Filmin birkac fotografi ile yonetmenin bir fotografi (tercihan bir CD olarak, 300DPI cozunurlukte, jpg formatinda; film secildigi takdirde Festival web sitesinde ve matbu duyurularda kullanilmak uzere).
  • Filmin kisa ozeti.
  • Yonetmenin kisa ozgecmisi (film secildigi takdirde Festival web sitesinde kullanilmak uzere).
  • Varsa filmin basin tanitim malzemesi (basinda yer alan haberler, basin kiti, poster, vb.).
  • Basvuru paketi asagidaki adrese postalanacaktir:
    Boston Turkish Festival
    263 Huntington Avenue #105
    Boston, MA 02115
    U.S.A.
  • Tum belgelerin tercihan Ingilizce veya Turkce olmasi gerekmektedir.




9.Secici Kurul basvurulari degerlendirdikten sonra Yarisma ve Yarisma Disi Bolumlerden birinde yer almak uzere sectigi filmleri, "finalist" olarak duyuracaktir. Duyuru Festival web sitesinden yapilacaktir; http://www.BostonTurkishFestival.org .
10.On degerlendirme icin yarisma paketiyle gonderilen DVD'ler basvuruda bulunanlara geri gonderilmeyecektir. Festival degerlendirme icin yararlanilan DVD kopyalarini dahili kullanim amaciyla kendi arsivlerinde tutma hakkini sakli tutar.
11.Festival programi duyurulduktan sonra hicbir film Festival'den geri cekilemez; basvurular iptal edilemez.
12.Basvuruda bulunulan filmlerin, Yarisma veya Yarisma Disi Bolumler'den biri icin secildikleri takdirde, Festival programindaki gosterim icin kullanilacak kopyalarinin  16mm, 35 mm, DVD veya mini-DV formatinda olmasi gerekmektedir. Sadece Ingilizce veya Ingilizce alt yazili filmler kabul edilecektir. Filmlerin Festival programinda kullanilacak gosterim kopyalarinin Boston'a gonderilme masraflari basvuruda bulunan tarafindan, geri gonderme masraflari ise Festival tarafindan karsilanacaktir. Filmlerin Festival programinda gosterilecek kopyalarinin en gec yarisma tarihinden iki hafta once Boston'a ulasmis olmasi gerekmektedir.
13.Secici Kurul asagida belirtilen odullerin verilmesine karar verir (degisiklik yapma hakki saklidir):

En Iyi Belgesel
1,000.00 ABD Dolari tutarinda bir cek
En Iyi Kisa Film
1,000.00 ABD Dolari tutarinda bir cek
En Iyi Belgesel Seyirci Odulu
250.00 ABD Dolari tutarinda bir cek
En Iyi Kisa Film Seyirci Odulu
250.00 ABD Dolari tutarinda bir cek

Festival Secici Kurulu, En Iyi Belgesel ve En Iyi Kisa Film Odulleri'ni birden fazla yarismaci arasinda paylastirmaya karar verebilir.

Yarisma suresince yapilan film gosterimlerinde seyircilere oy pusulalari dagitilacak ve seyirciler en begendikleri belgesel ve kisa film icin oy kullanacaklardir. Film gosterimlerinin tamamlanmasindan sonra oylar sayilacak ve Seyirci Odulleri'nin sahipleri, Secici Kurul'un odulleriyle ayni zamanda duyurulacaktir. Festival, katilimci belgesel ve kisa filmlere yukarida belirtilenlere ek maddi ya da maddi olmayan oduller verme hakkini sakli tutar.
14.Yarismanin En Iyi Belgesel ve En Iyi Kisa Film kategorilerinde birinci olan filmler Mart-Nisan 2011'de yapilacak 10'uncu Boston Turk Film Festivali'nde bir kez daha gosterilebilir. Filmlerin yonetmen ya da yapimcilarina bu gosterim icin ek bir ucret odenmez. 
15.Secici Kurul uyeleri Festival Direktoru tarafindan atanir. Belgesel ve Kisa Film Secici Kurulu uc ila bes uyeden olusur. 
16.Yarisma icin basvuruda bulunanlar, burada ve Basvuru Formu'nda belirtilen kurallara uyacaklarini kabul etmis olurlar. Burada ve Basvuru Formu'nda belirtilen kurallarla halledilmeyen sorunlar Festival Yonetimi tarafindan cozumlenecektir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt