RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

Yılın Genç Sinema-Televizyoncu Girişimcisi Yarışması


Son Başvuru Tarihi : 16 Eylül 2010
İnternet Sayfası için tıkla 
Başvuru Formu için tıkla


British Council, Sinema - Televizyon alanında çalışan yaratıcı girişimcileri destekleyip, film, televizyon ve animasyon alanında çalışmalarının önemini vurgulamak amacıyla Yılın Genç Sinema - Televizyon Girişimcisi Yarışması’nı bu sene ilk kez Türkiye’de de düzenliyor.
Yılın Genç Sinema - Televizyon Girişimcisi Yarışması programı, dünya çapında, özellikle de gelişmekte olan ülkelerin sinema - televizyon sektöründe gerçekleştirdikleri başarılı çalışmaları ve ortaklıkları desteklemeyi ve bu alanlarda daha fazla genç girişimcilerin yer almasını teşvik etmeyi amaçlıyor. Söz konusu yarışmayla hedeflenen, İngiltere’yle olan kültürel, yaratıcı ve ticari bağları kullanarak, sinema - televizyon alanına uluslararası iş dünyasındaki yenilikçi fikirleri taşıyabilmek.


SEKTÖR TANIMI
“Sinema - Televizyon” terimi uzun metraj film, kısa film, belgesel, televizyon yapımları ve animasyonu içeriyor. Yarışmaya başvuracak kişilerin çalışmalarını, bu yapımlarla ilgili olarak aşağıdaki alanların birinde yürütüyor olmaları gerekmektedir.
Dağıtım ve/veya satış
Sergi –  sinema salonu ve/veya festival/aktivite yöneten/düzenleyen kişiler
Gazeteci (yazılı ve TV yayını) ve yayıncılık
Pazarlama, internet siteleri/ internet iletişim ağları, basın ve halkla ilişkiler
Tanıtım, eğitim ve satış
Sanatçı yönetimi
Belirtilen alanlardan birinde danışmanlık hizmeti verenler

KİMLER BAŞVURABİLİR?
Adaylar:
25 – 35 yaş aralığında
Yukarıda tanımlanan sinema - televizyon alanında çalışmakta olan
Sektörde Türkiye’de geleceğin liderlerinden olma potansiyeline sahip
Kendini iyi derecede sözlü ve yazılı ifade edebilecek İngilizce bilgisine sahip herkese açıktır


KAZANAN KİŞİYİ NE BEKLİYOR?
Yarışmayı kazanan kişi Türkiye’de Yılın Genç Sinema - Televizyon Girişimcisi unvanını kazanıp 17 – 24 Ekim tarihleri arasında, 12 ülkeden gelecek olan finalistlerin katılımıyla, İngiltere’de 21 Ekim’de düzenlenecek uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil edecek. Tüm masrafları British Council tarafından karşılanacak bu program kapsamında Türkiye finalisti İngiltere’nin önde gelen uluslararası üne sahip sinema - televizyon sektörü çalışanlarıyla görüşüp, tanışma fırsatı bulacak.


Program dahilinde finalistler Londra dışında başka bir kent ve/veya bölgeye giderek sektörün lider isimleriyle buluşacaklar. Turda çeşitli ziyaretler, toplantılar, seminerler ve etkinlikler yer alacak. Ayrıca, İngiltere’den sinema - televizyon alanında uluslararası üne sahip bir girişimcinin sunumuna katılarak başarı öyküleri ile ilgili soru sorma imkanı bulacaklar.


Programa aşağıda yer alan 12 ülke katılıyor:
Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, Kolombiya, Hindistan, Endonezya, Lübnan, Meksika, Polonya, Rusya, Slovenya, Türkiye ve Vietnam.



YARIŞMAYA KATILIM VE DEĞERLENDİRME
Yarışmaya katılmak için başvuru formu doldurmanız ve 16 Eylültarihine kadar göndermeniz gerekiyor. Başvuru formu gönderen adaylar arasından, yukarıda belirtilen özelliklere uygun olan kişiler, jüri ekibi ile görüşme yapmak üzere çağırılacaklar. Jüri isimleri ve görüşme tarihi web sitemizde duyurulacak, ayrıca başvuran adaylara detaylar email ile gönderilecek.


Uluslararası Genç Yaratıcı Girişimci tanımına kar amacı taşıyan ve taşımayan ilgili tüm sektörler dahil. Dolayısıyla, görüşme neticesinde gerçekleşecek değerlendirme sürecinde katılımcıların ne kadar karlı iş yaptıklarına değil, ülkelerindeki yaratıcı ekonomi potansiyeline ne kadar hakim oldukları ve bunun gelişmesi için nasıl katkıda bulunabileceklerine bakılacak.


Türkiye’de yaratıcı endüstriler alanındaki ekonomik potansiyeli geliştirmek için sektörü harekete geçirebilecek adaylar; hem girişimcilik yetenekleri hem de sektörü ileriye taşıyabilecek potansiyele sahip olup olmadıkları açısından değerlendirilecekler.


Kazanan kişinin sinema - televizyon sektöründe, uluslararası alanda diyalog kurmaya açık, İngiltere ile karşılıklı kişisel ve profesyonel ilişki ve ortaklık geliştirebilecek niteliklere sahip biri olması gerekmektedir.


YARATICI GİRİŞİMCİ KİMDİR?
Başarıyı, klasik anlamda kar ve piyasada gösterdiği büyümeye ek olarak, kalite ve estetik açıdan diğer firmalara oranla sağladığı itibara dikkat ederek tanımlar
Ortaya çıkardığı etki ve karşılaştığı kişileri dikkate alarak, çalıştığı yaratıcı sektörde sosyal ya da kar amaçlı olmayan, başarılı girişimlerde bulunur
Ülkesinde girişimini geliştirmek için yeterli liderlik vasfına sahip olmalıdır
Fuar ve sergi gibi organizasyonlar gerçekleştirerek, kendi alanında ülkesindeki yaratıcı sektörün büyümesine katkı sağlayabilecek inisiyatife sahip olmalıdır

Önemli Not:Adaylar, kendi kurucuları oldukları firma veya organizasyonun sahibi olabilirler, ya da girişimciliklerini gösterme imkanı buldukları bir firma ya da organizasyonda çalışıyor olabilirler.


Genç Yaratıcı Girişimci Yarışması, kişisel girişimcilik becerisini ödüllendiren tek program olma özelliğine sahiptir. Bu sebeple, adayların tek başına yaratıcı olmaları veya aktif bir film yapımcısı olmaları yeterli olmaz. Değerlendirmeye alınacak olan en önemli nokta, sinema - televizyon sektörünün tanıtımına verdikleri önemdir. Kısaca, adaylar, yaratıcı ve artistik yeteneklerine göre değil, sektördeki girişimcilik yeteneklerine göre değerlendirileceklerdir.


Sorularınız için arts.info@britishcouncil.org.tr adresine mesaj gönderebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt