RSS
Kısa İyidir taşındı!! Bir süredir blog olarak devam ettiğimiz çalışmalarımıza artık www.kisaiyidir.net adresinde daha geniş içerikli bir portal olarak devam ediyoruz. Orada görüşmek üzere!!

JCI İstanbul Crossroads 5. Uluslararası Kısa Film Festivali


Son Başvuru Tarihi : 9 Ekim 2010
İnternet Sayfası için tıkla
Başvuru Formu için tıkla



JCI İSTANBUL CROSSROADS
5. Uluslararası Kısa Film Festivali 2010
"Kültürler Arası Dialog"

BAŞVURU KOŞULLARI

  1. Genel Şartlar
    1. Başvuran , filmin temsil,gösterim gibi fikri ve mali haklarına haiz olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmiştir.
    2. Uzunluğu en fazla 25 dakika olan filmler yarışmaya katılabilir.
    3. Filmlerin, festival teması olan "Kültürler arası diyalog ve göç" konusuna değinmesi gerekmektedir.
    4. Filmlerin görüntü kalitesi, izleyici açısından yeterli düzeyde olmalıdır. Örneğin cep telefonu ile çekilen düşük çözünürlüklü filmler kabul edilmeyecektir.
    5. Filmde kullanılan başka filmlere ait görüntüler, özgün müzik, görsel efekt ve animasyonlar gibi ilgili eserin sahibinin iznini gerektiren durumlarda bu izinlerin alınmış olması ve başvuru formuna eklenerek beraber gönderilmesi gerekmektedir.
    6. Yarışmaya Kurmaca, Deneysel, Canlandırma ve Belgesel türündeki filmler katılabilir. Başvuran tüm filmler toplu olarak değerlendirilecektir.
    7. Yarışmaya birden fazla film ile başvuru yapılabilir.

  2. Başvuru
    1. Festivale başvuru ücretli değildir.
    2. Başvuru formu http://www.jciistanbulcrossroads.com/2010application.doc adresinden indirilerek filmin yasal temsilcisi tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
    3. Başvuru formu ve Filmin DVD (PAL) formatındaki kopyası aşağıdaki başvuru adresine kapalı zarf içinde elden veya posta yoluyla teslim edilmelidir.
    4. Birden fazla filmle başvuru yapanlar her bir film için ayrı başvuru formu doldurmalı ve imzalamalıdırlar.
    5. Başvuru Adresi: Digital Film Academy, Halaskargazi Cad. Kipman Apt. No:401 B Blok Kat:8 Şişli 34381 - İSTANBUL . Detaylı tarif içinhttp://www.digitalfilmacademy.com.tr/tr/iletisim.asp
    6. Son Başvuru Tarihi 9 EKİM 2010dur.

  3. Değerlendirme Kriterleri
    1. Festival direktörlüğü başvuran filmleri jürinin değerlendirmesine sunmadan önce ön elemeden geçireceklerdir. Ön elemede başvuru koşullarına tam uygunluk aranacaktır. Koşullardan herhangi birisine uymayan filmler yarışma dışı kalacaklardır. Ancak festival komitesi, dilerse bu filmleri gösterim programına dahil edebilecektir.
    2. Jüri değerlendirmesinde "Temaya Uygunluk", "Senaryo", "Sürükleyicilik", "Görsellik" ve "Kurgu" kriterlerinde puanlama metodu uygulanacaktır.
    3. Jüri değerlendirmesine göre en yüksek puanı alan 10 film Festival Finalisti olarak adlandırılacaktır ve en yüksek puanı alan üç filme çeşitli ödüller verilecektir.

  4. Ödüller
    1. Digital Film Academy,
      1.filme 5,000 TL,
      2.filme 3,000 TL ,
      3.filme 2,000 TL değerinde DFA Çeki verecektir. Dereceye girenler bu çekler ile DFA Eğitimlerinden faydalanabilir veya ekipman/stüdyo kiralama hizmeti olarak kullanabilirler. DFA çekleri başkasına devredilemez veya nakite çevrilemez.
    2. Ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşlar dereceye giren filmlere çeşitli ödüller verebileceklerdir.

  5. Haklar ve yükümlülükler
    1. Yarışmacılar yarışmaya gönderdikleri filmlerin hukuki olarak kendilerine ait olduğunu kabul ve beyan etmektedirler. Telif ile ilgili üçüncü şahıslar arasında doğabilecek hukuki anlaşmazlıklarda sorumluluk başvuru sahibine aittir.
    2. Yarışmaya gönderilen filmler, JCI İstanbul Şubesi ve Digital Film Academy tarafından düzenlenen veya sponsor olarak destek verilen etkinliklerde gösterilebilecektir. Gös
    3. Başvuru sahipleri tüm bu şartları kabul etmiş sayılırlar.
    4. İhtilaf durumunda İstanbul Mahkemeleri yetkilidir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

 
Copyright 2009 Kısa İyidir. Tüm hakları saklıdır.
Blog içerisindeki hiçbir yazı -festival ve yarışma duyuruları hariç- izin alınmadan ve kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
by Heval Hazal Kurt